ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:21
 

ΕΤΕΚ: Δεν θα παραβλέψουμε της ανησυχίες για την δημόσια υγεία από τα 5G

Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους μελλοντικούς πάροχους των ασύρματων αυτών δικτύων στον τόπο μας, όπως συνεργαστούν μεταξύ τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ΕΤΕΚ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προβληματισμό τη συζήτηση που διεξάγεται στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας αναφορικά με την εισαγωγή των ασύρματων δικτύων πέμπτης γενιάς 5G και τους τυχόν κίνδυνους που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία, ωστόσο εκτιμά ότι η Κύπρος δεν πρέπει να μείνει ουραγός σε τεχνολογίες αιχμής. Παράλληλα σημειώνει ότι δεν μπορεί να παραβλέψει τις ανησυχίες για την εισαγωγή της τεχνολογίας 5G στη δημόσια υγεία.

Ανακοίνωση του ΕΤΕΚ αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα "Στρατηγική 5G" έχει ήδη ξεκινήσει να καθοδηγεί τα κράτη μέλη προς την επίτευξη των αναπτυξιακών ορόσημων του 5G, δηλαδή μέχρι το 2020 να ξεκινήσει η εμπορική χρήση δικτύου 5G σε μία επιλεγμένη πόλη σε κάθε χώρα-μέλος και τέλος, μέχρι το 2025, να έχουμε πλήρως λειτουργικό δίκτυο 5G που θα καλύπτει όλες τις αστικές περιοχές και τις μεγάλες χερσαίες αρτηρίες των μεταφορών.

Θεωρούμε, τονίζει, "ότι η Κύπρος δεν θα πρέπει να παραμείνει ουραγός σε τεχνολογίες αιχμής οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν με επαναστατικό τρόπο όχι μόνον τον τομέα της ψυχαγωγίας και της οικονομίας, αλλά και τους τομείς της ιατρικής/υγείας, των μεταφορών και της βιομηχανίας".

Από την άλλη όμως "δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ανησυχίες που εκφράζονται για τις επιπτώσεις από την εισαγωγή της τεχνολογίας 5G στη δημόσια υγεία. Οι ανησυχίες όμως αυτές θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς ελέγχου με επιστημονικά κριτήρια βασισμένα σε επιστημονικές μελέτες και τις θέσεις διεθνών οργανισμών", όπως είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από τη Μη-Ιονίζουσα Ακτινοβολία (ICNIRP), κλπ.

Τέλος, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους μελλοντικούς πάροχους των ασύρματων αυτών δικτύων στον τόπο μας, όπως συνεργαστούν μεταξύ τους πέραν από οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες με στόχο τη μετάβαση μας στο δίκτυο 5G έχοντας πρώτιστο μέλημα τους τη δημόσια υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Θάνατος στο 360: Τα μεσάνυχτα η μοιραία πτώση του άντρα

«Υπάρχει ορθογραφικό λάθος στο κείμενο σας»
Ονησίφορος Ονησιφόρου  |  11:02

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά σε οικία στην Λεμεσό

Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής ενώ ο άνδρας που βρισκόταν στο σπίτι και κοιμόταν δε κινδύνεψε
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X