ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτσι θα παίρνουν εξώδικα οι θαμώνες στα κέντρα διασκέδασης

Για ποιο λόγο θα καταγγέλλεται ο ιδιοκτήτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Στον απόηχο του μεγάλου ντόρου που προκάλεσε η ανυπακοή του επιχειρηματία στον Πρωταρά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο οποίος παρά τις καταγγελίες συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά το κέντρο διασκέδασης και με υπερβολικό αριθμό ατόμων, η Αστυνομία ετοιμάζεται να διενεργήσει στοχευμένες επιχειρήσεις το Σαββατοκύριακο (13-14/6).

Θυμίζουμε ότι εν τέλει ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και έβαλε προσωρινά λουκέτο, μέχρι τις 16 Ιουνίου όταν και θα παρουσιαστεί ξανά ενώπιον δικαστηρίου. Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας θα αφορούν έλεγχο των μέτρων που πρέπει να τηρούνται σε διάφορα υποστατικά και χώρους εστίασης.

Την Παρασκευή (12/6) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και έχουν δοθεί οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας για να ετοιμαστούν Διαταγές Επιχείρησης για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, με σκοπό τους ελέγχους υποστατικών σε σχέση με τον «Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο» και των σχετικών Διαταγμάτων, την εφαρμογή άλλων νομοθεσιών που αφορούν τη λειτουργία υποστατικών αλλά και γενικότερα την πρόληψη του εγκλήματος.

Μάλιστα, για τις επιχειρήσεις που πρόκειται να διενεργηθούν θα αποσπαστούν για ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων των επαρχιών και μέλη της Αστυνομίας από διάφορες Υπηρεσίες και Τμήματα. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με λειτουργούς άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.

Στα υπ’ όψιν συγκεκριμένα υποστατικά

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας θα γίνουν σε παγκύπρια βάση. Ωστόσο, είναι εις γνώση της Δύναμης ότι σε όλες τις περιοχές υπάρχουν υποστατικά που προσελκύουν περισσότερο κόσμο και οι έλεγχοι στους συγκεκριμένους χώρους αναμένεται να είναι πιο εντατικοί.

Εξώδικα και σε θαμώνες

Αρκετή συζήτηση έγινε για το γεγονός ότι η Αστυνομία ενώ βρισκόταν στον χώρο, δεν εξέδωσε εξώδικα και στους θαμώνες του κέντρου διασκέδασης στον Πρωταρά, ενώ στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησής τους μέσω κλειστών κυκλωμάτων ή από υλικό που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να καταγγελθούν.

Ως προς τα εξώδικα στους θαμώνες, η Αστυνομία πρόκειται να καταγγείλει όσους εντοπιστούν να παραβιάζουν το διάταγμα, με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η κατάσταση και δεν θα προκληθεί αναστάτωση ή και ένταση, μεταξύ των θαμώνων και των μελών της Αστυνομίας.

Οι θαμώνες θα καταγγέλλονται αν εντοπιστούν να στέκονται ή να χορεύουν στο μαγαζί. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάθονται. Θυμίζουμε ότι εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για μέγιστο αριθμό 10 ατόμων ανά τραπέζι.

Σημειώνεται ότι, αν σε κάποιο από τα υποστατικά εντοπιστεί μεγαλύτερος αριθμός θαμώνων ή πελατών από το επιτρεπόμενο, τότε καταγγέλλεται ο ιδιοκτήτης.

Τα μέτρα βάσει διατάγματος

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με το τελευταίο διάταγμα, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να εξυπηρετούνται δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75 άτομα σε εσωτερικό χώρο και τα 150 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Οι επιτρεπόμενες αποστάσεις είναι 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο.

Τα πιο πάνω ισχύουν για τα εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, μπιραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, κυλικεία ή/και χώρους εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κ.τ.λ.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση