ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τον Μάιο

Η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία των 44.4°C, που καταγράφηκε στον Αστρομερίτη στις 19 Μαΐου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Eξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, τόσο μέγιστες όσο και ελάχιστες, σημειώθηκαν κατά τον Μάιο, 2020 σε όλη την Κύπρο, αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθιστώντας τον ως τον μήνα με τις υψηλότερες ημερήσιες μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες για τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι ημερήσιες μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας, στο αερ. Λάρνακας, στο αερ. Πάφου, στο ΤΕΠΑΚ Λεμεσού και σε άλλους σταθμούς, αποτελούν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για τον μήνα Μάιο και κατατάσσουν τον Μάιο 2020 ως τον μήνα με τις υψηλότερες ημερήσιες μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες για τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια.

Η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία των 44.4°C, που καταγράφηκε στον Αστρομερίτη στις 19 Μαΐου, ήταν η ψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο σταθμό από το 1978 (από τότε δηλαδή που υπάρχουν μετρήσεις στον σταθμό) και η ψηλότερη που καταγράφηκε ποτέ στην Κύπρο για μήνα Μάιο.

Επίσης, η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία των 43.9°C, που καταγράφηκε στην Αθαλάσσα στις 19 Μαΐου, ήταν η ψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο Σταθμό για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου από το 1983 που υπάρχουν μετρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση