ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξέλιξη με Σήφη - Καταχωρίσθηκαν τέσσερις υποθέσεις εναντίον του

Η πληροφορία που έφερε τη σύλληψή του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καταχωρίσθηκαν την Παρασκευή (19/3) ενώπιον Κακουργιοδικείου οι υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως Σήφης, που θυμίζουμε ότι «έπεσε» στα χέρια των Κυπριακών Αρχών στις 12 Μαρτίου και από την επόμενη μέρα, θυμίζουμε ότι τέθηκε υπό κράτηση.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας η Αστυνομία επιθυμούσε να καταχωρισθούν φάκελοι εναντίον του, ενώπιον Κακουργιοδικείου, για πέντε υποθέσεις. Αυτές αφορούν δύο απόπειρες φόνου (σ.σ. Ροδοθέου, «Γλύκα»), υπόθεση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, κλοπή οχήματος και άλλη μια υπόθεση εντοπισμού πυροκροτητών και εκρηκτικών στην οικία του, η οποία εκκρεμούσε εναντίον του και είχε οδηγηθεί ενώπιον δικαιοσύνης αλλά ο ίδιος ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Την Παρασκευή (19/3) καταχωρίσθηκαν εναντίον του ξεχωριστά, τέσσερις από τις πέντε υποθέσεις. Οι δύο απόπειρες φόνου, η κατοχή πυροκροτητών και η υπόθεση 12 κιλών ναρκωτικών. Η έναρξη των δικών ορίστηκε για τέλη Απριλίου.

Σημειώνεται ότι μετά την παραπομπή του σε δίκες, βρέθηκε υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news ανακρινόμενος ο «Σήφης» δεν παραδέχεται οποιαδήποτε διάπραξη εγκληματικής ενέργειας που του καταλογίζεται.

Θυμίζουμε ότι ο Ιωσήφ καταζητείτο από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ είχε καταδικαστεί από «δικαστήριο» στα κατεχόμενα σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Ωστόσο, στις 12 Μαρτίου εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη της Δύναμης και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτησή του.

Έτσι συνελήφθη ο «Σήφης» από την Αστυνομία Κύπρου

Ο Ιωσήφ Ιωσήφ, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είχε φυλακιστεί στα κατεχόμενα για περίοδο 5 ετών. Ωστόσο, σύμφωνα με ισχυρισμούς του στους ανακριτές, αυτός απευθύνθηκε σε «συμβούλιο αποφυλακίσεων» στα κατεχόμενα και κατάφερε την αποφυλάκισή του.

Η κυπριακή Αστυνομία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του 24news έφτασε στην σύλληψή του μετά από σχετική πληροφορία ότι την ημέρα που εν τέλει φόρεσε χειροπέδες, θα διακινείτο κοντά στο οδόφραγμα. Εκεί τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Θυμίζουμε πως ο «Σήφης» καταζητείτο από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου στις 26 Νοεμβρίου 2018 στην Λευκωσία, για παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Επίσης το όνομά του είχε συνδεθεί με την υπόθεση απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκα».

Η σύλληψη και η φυλάκιση στα κατεχόμενα

Στα κατεχόμενα, ο «Σήφης» κατηγορείτο για παράνομη κατοχή όπλων, παράνομη διαχείριση πυροβόλων όπλων, παράνομη κατοχή εκρηκτική υλικών, παράνομα πυροβόλα όπλα, παράνομη μετακίνηση εκρηκτικών υλών, παράνομα παραποιημένα έγγραφα, απομίμηση ταυτότητας άλλου ατόμου και πράξη αντίθετη προς το νόμο περί μετανάστευσης.

Ο Ιωσήφ, εντοπίστηκε από την «αστυνομία» των κατεχομένων σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Αμμόχωστο. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν όπλα και σφαίρες.

Όπως είχε αναφερθεί τότε από τον τουρκοκυπριακό τύπο ο Ιωσήφ Ιωσήφ φαίνεται ότι πέρασε στα κατεχόμενα δείχνοντας πλαστή ταυτότητα με το όνομα Νίκος Νικολάου.

«Δικαστήριο» των κατεχομένων καταδίκασε τον Ιωσήφ σε πέντε χρόνια φυλάκισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση