ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έξι αναχωρήσεις και έξι αφίξεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Οι αναχωρήσεις είναι προς Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Αθήνα, Σόφια, Κάϊρο και Luton στο Λονδίνο ενώ οι αφίξεις προέρχονται από Αθήνα (2), Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Σόφια και Luton

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έξι αναχωρήσεις και έξι αφίξεις πραγματοποιούνται σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δεύτερη μέρα της επαναλειτουργίας του, μετά την απαγόρευση πτήσεων από και προς την Κύπρο στις 21 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι εξι αναχωρήσεις είναι προς Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Αθήνα, Σόφια, Κάϊρο και Luton στο Λονδίνο ενώ οι αφίξεις προέρχονται από Αθήνα (2), Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Σόφια και Luton.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις από Βουκουρέστι και Κάϊρο είναι επαναπατρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας για αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού είναι πολύ αυστηρά, αφού δεν επιτρέπεται σε κανένα η είσοδος στον αερολιμένα εκτός από τους επιβάτες και το προσωπικό.

Επίσης στην είσοδο του αεροδρομίου υπάρχουν σημεία με αντισηπτικά, ενώ οι επιβάτες προχωρούν σε ειδικό χώρο με θερμοκάμερα για να τους ληφθεί η θερμοκρασία.

Ακόμα τα σημεία check in είναι ανοικτά εναλλάξ προκειμένου να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις από τους επιβάτες, ενώ στις καρέκλες που βρίσκονται στο χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων υπάρχουν κόκκινα και πράσινα σήματα, ώστε ο κόσμος να κάθεται μόνο στα πράσινα και τα κόκκινα να είναι κενά.

Ταυτόχρονα στο έδαφος υπάρχουν σήματα για να τηρούν οι επιβάτες τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ γίνεται πιο ενδελεχής και σχολαστική καθαριότητα σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου.

Επίσης αναρτημένα κοντά στις πινακίδες ανακοινώσεων για τις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών καθώς και στα σημεία παραλαβής αποσκευών, υπάρχουν ανακοινώσεις για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται αλλά και για μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνει ο κόσμος.

Τα ίδια αυστηρά μέτρα ασφαλείας τηρούνται στο αεροδρόμιο Λάρνακας και κατά την άφιξη των επιβατών, οι οποίοι φέρουν μάσκα στο πρόσωπο ενώ βρίσκονται στο αεροπλάνο.

Στη συνέχεια περνούν από θερμοκάμερα για να τους ληφθεί η θερμοκρασία και στη συνέχεια μεταβαίνουν στο ειδικό σημείο για τον απαραίτητο έλεγχο διαβατηρίων και των άλλων πιστοποιητικών που πρέπει να έχουν μαζί τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X