ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:50
 

Εξι συλλήψεις για 104 κιλά κάνναβης σε εμπορευματοκιβώτιο στον Ύψωνα

Υπό οκταήμερη κράτηση οι δύο ύποπτοι, oι άλλοι τέσσερις θα οδηγηθούν στο δικαστήριο των Βάσεων μετά το μεσημέρι.

Newsroom K

Δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους για περίοδο 8 ημερών οι δικηγόροι των δυο υπόπτων, 39 και 48 χρόνων, που συνελήφθησαν χθες βράδυ για τα 104 κιλά ναρκωτικά που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο, στον Ύψωνα.
 
Οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθησαν επ'αυτοφώρω από την αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, θα οδηγηθούν στο δικαστήριο των Βάσεων μετά το μεσημέρι.

Ο εγκέφαλος και η προέλευση των ναρκωτικών

Εγκέφαλος πίσω από την εισαγωγή των ναρκωτικών φέρεται να είναι ο 39χρονος Βόσνιος, για τον οποίον,  σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, έφτασαν πληροφορίες ότι εισάγει ναρκωτικά στο νησί, από τον Καναδά,  μέσω εμπορευματοκιβωτίων.
 
Ο 39χρονος τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από μέλη της ΥΚΑΝ και κατά τη διάρκεια της θεάθηκε να συναντάται δυο φορές με τον 42χρονο, ο οποίος χθες καθοδήγησε οδηγό αρθρωτού για την παράδοση εμπορευματοκιβωτίου, με γυψοσανίδες, που έφθασε από τον Καναδά στο λιμάνι της Λεμεσού.
 
Το εμπορευματοκιβώτιο, που εισήχθη για λογαριασμό της εταιρείας του 48χρονου Ε/κ, δεύτερου ύποπτου, τοποθετήθηκε έξω από χωράφι που ανήκει στον 49χρονο, στον Ύψωνα, έδαφος  που εμπίπτει στην κυριότητα των Βρετανικών Βάσεων. Λίγο αργότερα, ο 42χρονος επέστρεψε μαζί με τον 49χρονο καθώς και τους δυο Νιγηριανούς, που άρχισαν να ξεφορτώνουν το περιεχόμενο του.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους
 
Με τη συνδρομή μελών της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, έγινε έφοδος από τα μέλη της ΥΚΑΝ και οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθηκαν, ενώ από τις έρευνες εντοπίστηκαν 373 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 104 κιλά ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.
 
Με δικαστικά εντάλματα τα μέλη της ΥΚΑΝ πέρασαν χειροπέδες χθες βράδυ και στους άλλους δυο υπόπτους, τον 39χρονο και τον 48χρονο, οι οποίοι τέθηκαν το μεσημέρι υπό 8ήμερη κράτηση, για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής, κατοχής και εισαγωγής με σκοπό την προμήθεια σε τρίτο πρόσωπο, ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β`.
 
Διάφορα τεκμήρια, όπως κινητά τηλέφωνα και έγγραφα, παραλήφθηκαν σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, ενώ θα ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του αποστολέα των ναρκωτικών.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε και οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθηκαν επ` αυτοφώρω, να παραδοθούν από τις αρχές των Βάσεων, στην Κυπριακή Αστυνομία.

Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες

Πολύ προσεκτικά και προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζει η Αστυνομία τις έρευνες της σχετικά με τα 100 κιλά κάνναβης που κατασχέθηκαν από την ΥΚΑΝ χθες σε περιοχή των Βρετανικών Βάσεων στην επαρχία της Λεμεσού. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κάνναβης που κατασχέθηκαν ποτέ.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε βασικούς άξονες. Πρώτον, θα γίνουν ανακρίσεις των υπό κράτηση ατόμων για τις θέσεις και τους ισχυρισμούς τους, δεύτερον, θα γίνει προσεκτική εξέταση όλων των τεκμηρίων με ιδιαίτερη σημασία στη συσκευασία, δηλαδή τα ειδικά κατασκευασμένα κιβώτια στα οποία ήταν μέσα η κάνναβη. Τρίτον, θα γίνουν εξετάσεις και λήψη καταθέσεων σε σχέση με τη διαδικασία εισαγωγής του εμπορευματοκιβωτίου στην Κύπρο, τέταρτον, έρευνες στην ευρύτερη περιοχή που εντοπίστηκε καθώς και εξετάσεις εκτός Κύπρου.

Ερωτηθείς για τη χώρα προέλευσης των ναρκωτικών, ο κ. Αγγελίδης είπε πως υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία από πού έφθασαν στην Κύπρο, όμως είναι θέμα εξετάσεων να γίνουν γνωστές και άλλες λεπτομέρειες. Έχουν σημασία, είπε, οι εξετάσεις που θα γίνουν στο εξωτερικό γιατί ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διαδρομή του συγκεκριμένου εμπορευματοκιβωτίου, τις χώρες δηλαδή από τις οποίες πέρασε, τα πρόσωπα που είχαν εμπλοκή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X