ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής αγάλματος στην Πάφο

Για την υπόθεση η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις και καταζητεί πέμπτο πρόσωπο

ΚΥΠΕ

Εντοπίσθηκε σήμερα, σε αγροτική περιοχή της Τρεμιθούσας, το μεγαλύτερο τμήμα του μπρούντζινου αγάλματος, που αποτελείται από τον κυρίως κορμό , το κεφάλι και το ένα χέρι, το οποίο είχε κλαπεί από παιδότοπο στο κέντρο της Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, τις προηγούμενες μέρες είχαν εντοπισθεί και τα άλλα τμήματα του, μετά τον τεμαχισμό του από τα πρόσωπα που φέρονται να το έκλεψαν για να το πωλήσουν ως μέταλλο έναντι 85 ευρώ. Για την υπόθεση η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις και καταζητεί πέμπτο πρόσωπο. Οι τρεις συλληφθέντες, ένας 55χρονος, ένας 37χρονος και μία 43χρονη, παραμένουν υπό κράτηση, ενώ ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Η υπόθεση έχει πλήρως εξιχνιασθεί από την Αστυνομία και έχει καταχωρισθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για τις 17 .2.23.

Η εικαστικός Γιώτα Ιωαννίδου, που δημιούργησε το έργο, ευχαρίστησε την Αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Σημασία δεν έχει τόσο το ότι οι βάνδαλοι έκλεψαν, τεμάχισαν και κατέστρεψαν ένα έργο τέχνης. Όταν μια χώρα βρίσκεται στην κατάσταση, που είναι η Κύπρος σε σχέση με τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, οι λεηλασίες και οι κλοπές είναι σχεδόν αναπόφευκτες. Εξάλλου, μπορεί να ακουστεί υπερβολικός ο θρήνος για τον κατατεμαχισμό του έργου, όταν καταστρέφονται ή χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών ουσιών», δήλωσε η κ. Ιωαννίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση