ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έξω από το Υπ. Παιδείας γονείς παιδιών ΑμεΑ

Το κλίμα ήταν φορτισμένο με αρκετούς από τους γονείς να κλαίνε ζητώντας άμεσα απαντήσεις και κάνοντας λόγο για ρατσισμό

Newsroom K

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση που λήφθηκε από το υπ. Παιδείας και η οποία αφορά τον τρόπο της επιστροφής των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης στα θρανία.

Το πρωί της Παρασκευής, 22 Μαΐου, οι γονείς των εν λόγω παιδιών προέβησαν σε διαμαρτυρία έξω από το υπ. Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το κλίμα ήταν φορτισμένο με αρκετούς από τους γονείς να κλαίνε ζητώντας άμεσα απαντήσεις και κάνοντας λόγο για ρατσισμό.

Επίτροπος Διοικήσεως: Παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών ΑμεΑ

Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη μετά από παράπονο που υπεβλήθη στο Γραφείο της σχετικά με τη φοίτηση Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, μετά την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, στις 21 Μαΐου, εξέδωσε σχετική έκθεση που αφορά την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ ημερομηνίας 20 Μαΐου 2020.

Η Επίτροπος, αφού έλαβε υπ’ όψιν της όσα αναφέρονται στο παράπονο, ότι δηλαδή για τη φοίτηση όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία πληροφορήθηκαν ότι τίθενται ξεχωριστές προϋποθέσεις και διαδικασίες, διαπίστωσε ότι υπάρχει διακριτική μεταχείριση και άρα παραβίαση τόσο των κρατικών υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, όσο και του περί Ατόμων με Αναπηρίες Νόμου σε συνδυασμό με τον περί Καταπολέμησης των Φυλετικών και Ορισμένων άλλων Διακρίσεων (Επίτροπος) Νόμο.

Η κα Στυλιανού Λοττίδη σημειώνει στην έκθεσή της ότι δεν ελήφθησαν έγκαιρα όλα τα εξατομικευμένα μέτρα στήριξης για να βρίσκονται ήδη τα παιδιά με αναπηρία στο σχολείο, αλλά ότι αντιμετωπίστηκαν με λιγότερη ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με τα αλλά παιδιά που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με αυτά ενώ συνάμα τους προσετέθη επιπλέον βάρος.

Η Επίτροπος στην έκθεσή της, που κοινοποιείται και στον υπουργό Παιδείας για τις δικές του ενέργειες, εισηγείται να επανεξεταστεί άμεσα η Ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ ημερομηνίας 20 Μαΐου 2020 και να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν ευνοϊκότερη μεταχείριση στα παιδιά με αναπηρίες και οι οποίες θα διασφαλίζουν χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση των πρόσβαση όλων των μαθητριών και μαθητών στα σχολεία, χωρίς καμία διάκριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ