ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φ. Πηλείδης: Eντατικές προσπάθειες για ΜΟΕ κινητής τηλεφωνίας

Η αντιπροσωπεία της διεθνούς εταιρείας τηλεπικοινωνιών που το έχει αναλάβει είχε χωριστές συναντήσεις με τους παρόχους των δυο πλευρών.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Γίνονται σοβαρές και εντατικές προσπάθειες για εφαρμογή του Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορά την κινητή τηλεφωνία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς στη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την επιχειρηματικότητα, τα οικονομικά και εμπορικά θέματα, Φειδίας Πηλείδης, ερωτηθείς σε σχέση με τις συναντήσεις που είχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο αντιπροσωπεία της διεθνούς εταιρείας τηλεπικοινωνιών (Comfone), που έχει εμπλακεί σε αυτή την προσπάθεια, με τους παρόχους και από τις δυο πλευρές.

Σύμφωνα με τον κ. Πηλείδη, η αντιπροσωπεία του τηλεπικοινωνιακού αυτού κόμβου είχε χωριστές συναντήσεις με τους παρόχους των δυο πλευρών, με τους οποίους εξέτασε τεχνικά θέματα. Οπως ανέφερε, τώρα η κάθε εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να αποφασίσει κατά πόσον θέλει να προχωρήσει ή όχι, εφόσον, όπως υπογράμμισε, διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει κάποια παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας της Δημοκρατίας, και στη συνέχεια να ενημερωθεί η Τεχνική Επιτροπή.

Ο κ. Πηλείδης επεσήμανε πως οι συναντήσεις που έγιναν ήταν για να διευκρινιστούν διάφορα θέματα, "το πώς θα γίνει η σύνδεση, με ποιους θα συμβληθούν, τι θα αναφέρουν τα έγγραφα και οι τεχνικοί τρόποι που θα γίνει τούτο», υπενθυμίζοντας πως η επιλογή της διαδικασίας αυτής ήταν για να αποκλειστεί η περίπτωση να γίνει απευθείας οποιαδήποτε συμφωνία με μη αναγνωρισμένες εταιρείες. Σημείωσε πως το θέμα δεν είναι τόσο απλό και πως «υπάρχει ευαισθησία» επί αυτού.

Ερωτηθείς πότε θα συνέλθει ξανά η Τεχνική Επιτροπή για να εξετάσει το θέμα, ο κ. Πηλείδης είπε πως δεν γνωρίζουν ακόμη πότε θα γίνει αυτό, προσθέτοντας πως «η Τεχνική Επιτροπή είναι έτοιμη να ενεργήσει μόλις υπάρξει λόγος, αν υπάρξει πρόοδος».

Κληθείς να πει αν υπάρχει κάποιο χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου οι πάροχοι πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους, ο κ. Πηλείδης σημείωσε πως "είναι κάτι για το οποίο βιαζόμαστε, αλλά δεν τέθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία".

Σε ό,τι αφορά την ύπαρξη ακόμη δυσκολιών στην εφαρμογή αυτού του ΜΟΕ, ο κ. Πηλείδης ανέφερε: “Εχει τέσσερα χρόνια που συζητείται αυτό το θέμα οπότε δυσκολίες αναφύονται σχεδόν πάντα. Είναι θέμα να φανεί κατά πόσον μπορούν να υπερπηδηθούν με τις νέες προτάσεις που έχουν μπει στο τραπέζι. Είμαστε σε επαφή και με τον διαπραγματευτή για να ξέρουμε πώς προχωρούμε».

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, είχαν συμφωνήσει, μεταξύ άλλων, κατά την άτυπη συνάντησή τους στις 26 Φεβρουαρίου την εφαρμογή του ΜΟΕ σχετικά με τη διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας μέσω χωριστών συμφωνιών με τους παρόχους και στις δυο πλευρές, με κόμβο που έχει τη βάση του στην Ευρώπη, για να διευκολυνθεί μια μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ