ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φαίδωνος: Δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 55 ευρώ η τιμή για τα τεστ κορωνοϊού

Επαναφέρει θέμα αισχροκέρδεια με γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πάφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θέμα αισχροκέρδειας των εργαστηρίων που διενεργούν τεστ για τον κορωνοϊό επαναφέρει με γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος , σημειώνοντας πως για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αισχροκέρδεια και η πλεονεξία στον τόπο μας δεν έχουν όρια. Με δεδομένο ότι έγιναν και θα γίνουν ακόμη χιλιάδες τεστ, o κ. Φαίδωνος σημείωσε ότι η τιμή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 55 ευρώ περιλαμβανομένων όλων των συστατικών της τιμής. Επανέλαβε δε, πως κάποιοι εν γνώση τους «κλέβουν» το κράτος και τους πολίτες για τα τεστ του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, την Τετάρτη (22/04), «εγκεκριμένο εργαστήριο το οποίο περιλαμβάνεται σε αυτά που τους ανατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας η διενέργεια μέρους των 20.000 τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στην τιμή των 110 ευρώ περιλαμβανομένης της δειγματοληψίας, έδωσε προς τον Δήμο Πάφου την τιμή των 85 ευρώ». Η τιμή αυτή περιλαμβάνει τη δειγματοληψία και ισχύει για τη διενέργεια 100 τεστ.

Τελικά, προσθέτει ο Δήμαρχος Πάφου ,«επιβεβαιώνεται πως η αναφορά-καταγγελία του ότι η τιμή των 110 ευρώ που έδωσαν στο κράτος τα εν λόγω εργαστήρια, καθώς και οι τιμές των 150 ή/και 170 ευρώ που χρέωναν τους πολίτες οι οποίοι πήγαιναν απευθείας κοντά τους, ήταν όντως «μαυραγορίτικες»,κατά την έκφραση του. Όπως επεξηγεί ο Δήμαρχος Πάφου, εάν η τιμή των 85 ευρώ για τη διενέργεια 100 μόνον τεστ είναι για ένα εργαστήριο συμφέρουσα όπως αποδεικνύει η χθεσινή περίπτωση, τότε εύλογα η τιμή των 110 ευρώ που εξακολουθεί να πληρώνει το Κράτος για τα 20.000 τεστ αλλά και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις για τα ιδιωτικά τεστ,είναι καταχρηστική.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στις τιμές των 150 και 170 ευρώ που χρέωναν τους πολίτες για ένα σημαντικό διάστημα, αφού στην περίπτωση αυτή πρόκειται, όπως σημειώνει, κυριολεκτικά, για μια ανίερη πράξη εις βάρος ανθρώπων που αγωνιούσαν για την υγεία τους. Το γεγονός ότι τα ιδιωτικά εργαστήρια, έσπευσαν να «κλειδώσουν» την τιμή των 110 ευρώ στηριζόμενα στο ποσό των 100 ευρώ που έδωσε αρχικά το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και προσθέτοντας σε αυτήν 10 ευρώ για τη δειγματοληψία δεν αποτελεί επιχείρημα, σημειώνει ο κ. Φαίδωνος, αφού, όπως εξηγεί, μετά τις δημόσιες δηλώσεις του το Ινστιτούτο κατέβασε την τιμή του στα 75 ευρώ χωρίς τη δειγματοληψία και το Κράτος όρισε με διάταγμα την τιμή στα 110 ευρώ.

Αντίθετα, η διατήρηση της τιμής αυτής αποτελεί, όπως αναφέρει, «απόδειξη της κερδοσκοπικής και καιροσκοπικής τους αντίληψης». Με δεδομένο ότι έγιναν και θα γίνουν ακόμη χιλιάδες τεστ, επανέλαβε τονίζοντας κατηγορηματικά ότι η τιμή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 55 ευρώ περιλαμβανομένων όλων των συστατικών της τιμής. Να σημειωθεί μάλιστα ότι οι επιχειρήσεις θα κληθούν να καλύψουν οι ίδιες τη δαπάνη της διενέργειας των τεστ του προσωπικού τους προκειμένου να επαναλειτουργήσουν ή να συνεχίσουν τη λειτουργία τους το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Πάφος  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X