ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Φάντασμα» έχει καταστεί η δημοτική αγορά Πάφου

Οι εναπομείναντες παραγωγοί τονίζουν πως ουσιαστικά οι περισσότεροι επισκέπτες δεν μπορούν να την εντοπίσουν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο χώρο στάθμευσης των Οθωμανικών Λουτρών μετακινήθηκε η Δημοτική Αγορά Πάφου, ωστόσο μετά την μετακίνηση της οι παραγωγοί της αισθάνονται φυλακισμένοι. Η αγορά φρούτων και λαχανικών, στο νέο χώρο που στεγάζεται, έχει ουσιαστικά “χαθεί” αφού οι περισσότεροι επισκέπτες δεν μπορούν να την εντοπίσουν.

Πρόθεση της τοπικής αρχής ήταν η λειτουργία μιας λαϊκής αγοράς αποτελούμενης αποκλειστικά από τους παραγωγούς, ενώ ταυτόχρονα να απελευθερωθεί χώρος όπου λειτουργούσε μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη αγορά έξω από την κλειστή Δημοτική αγορά, με στόχο την ανακαίνιση της. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι καθόλου το αναμενόμενο αφού η μειωμένη και περιορισμένη κίνηση προβληματίζει έντονα τους φθαρτέμπορους- τρεις εναπομείναντες σε καθημερινή βάση - και λίγο περισσότερους το Σάββατο.

Ο Ανδρέας Κροταλίας, φθαρτέμπορας και λαϊκός ποιητής από την Γιόλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως προσπάθησε πάρα πολύ για τη μη μετακίνηση της Δημοτικής αγοράς. Εκεί ουσιαστικά είπε, που τους μετακίνησαν κανένας δεν μπορεί να τους βρει και να αντιληφθεί ότι πρόκειται για Δημοτική αγορά. Ο κ. Κροταλίας, είπε πως η Δημοτική Αγορά αποτελεί το παλαιό παντοπωλείο που κάποτε δεν υπήρχε Παφίτης που να μην το επισκεφτεί.

Ο κ. Κροταλίας κάλεσε την Δημοτική αρχή να συνεργαστεί περισσότερο με τους παραγωγούς για να μην οδηγηθούν σε “αργό θάνατο”. Είναι καιρός είπε χαρακτηριστικά να προβληματιστούν κάποιοι ώστε να μην χαθούν οι φθαρτέμπορες της Δημοτικής αγοράς.

Η Ελλάδα Φιλίππου παραγωγός από την Κισσόνεργα είπε πως δυστυχώς η κίνηση είναι ανύπαρκτη ιδιαίτερα μετά την μετακίνηση τους στο χώρο στάθμευσης της Δημοτικής αγοράς. Χαρακτήρισε λανθασμένη την κίνηση του Δ. Πάφου αφού ουσιαστικά, όπως είπε, θάφτηκε η Δημοτική αγορά. Πωλούμε σημείωσε, «ελάχιστα προϊόντα και δεν μπορούμε να βγάλουμε το μεροκάματο».

Επισκέπτης της Δημοτικής αγοράς ο Σταύρος Βασιλείου ανέφερε πως προσπαθούσε επί αρκετή ώρα να εντοπίσει τους φθαρτέμπορους, ωστόσο αυτό ήταν αδύνατο αφού η Δημοτική αγορά της Πάφου μετά την μετακίνηση της δεν είναι ορατή και ευδιάκριτη, ούτε καν από το δρόμο πάνω. Θα έπρεπε είπε, οι σημάνσεις να είναι πιο εμφανείς ώστε οι επισκέπτες της Δημοτικής αγοράς ντόπιοι και ξένοι να μπορούν να τη βρίσκουν. Μετά τον εντοπισμό της Δημοτικής αγοράς , όπως εξήγησε, βρήκε μόνο τρεις παραγωγούς σε δράση ενώ οι υπόλοιποι πάγκοι ήταν άδειοι.

Το δημοτικό συμβούλιο Πάφου είχε εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση του Δημάρχου Πάφου για κατάργηση της παραδοσιακής αγοράς ( λαχαναγοράς) και ανέγερση νέας στον δημοτικό χώρο στάθμευσης παρά τα Οθωμανικά Λουτρά. Για τον Δήμο Πάφου η νέα Δημοτική αγορά πάντως αποτελεί πρότυπο.

Μόνιμοι επισκέπτες του χώρου πλέον είναι λιγοστοί ξένοι τουρίστες, οι οποίοι, ωστόσο, δεν μπορούν να περισώσουν ότι έχει απομείνει από το ένδοξο παρελθόν, κατά το οποίο ντόπιοι κατέκλυζαν το χώρο ειδικά κατά τα πρωινά της Παρασκευής και του Σαββάτου για τις αγορές της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X