ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φεστιβάλ Ψαριού πραγματοποιείται τον Αύγουστο στο Ζύγι

Tο Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου διοργανώνει στις 31 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ψαριού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Φεστιβάλ Ψαριού πραγματοποιείται τον Αύγουστο στο Ζύγι από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου και στηρίζουν ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών ψαράδων Ζυγίου και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των πολιτιστικών δρώμενων της Κοινότητας διοργανώνει στις 31 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ψαριού, για το οποίο  θα γίνουν προσπάθειες  ώστε να καταστεί θεσμός. Το Ζύγι είναι ένα χωριό με ιστορία και παράδοση στην αλιεία και στοχεύει να προωθήσει και να προβάλει ακόμα περισσότερο αυτή την παράδοση».
 
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου όπου θα στηθούν περίπτερα επίδειξης δραστηριοτήτων των ψαράδων, όπως ράψιμο δικτύων, παραγάδι, δόλωμα, μεταποίησης σαρδέλας, φιλετάρισμα ψαριού και έκθεση εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τους ψαράδες. Στο χώρο θα υπάρχει επίσης περίπτερο στελεχωμένο από λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας να δίνουν πληροφορίες για μη βρώσιμα και δηλητηριώδη ψάρια.
 
Στόχος του Φεστιβάλ είναι «να γνωρίσει ο κόσμος τους διάφορους τρόπους ψαρέματος και τις δραστηριότητες των ψαράδων, να ενημερωθεί σχετικά με τα βλαβερά ψάρια τα οποία πρέπει να αποφεύγονται, να δοκιμάσει δημιουργικές συνταγές με ψάρι από τον διακεκριμένο σεφ Χρίστο Χριστοδούλου, να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες της περιοχής να περάσουν δημιουργικά ένα απόγευμα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και να αναδείξει και προβάλει την οινογαστρονομική παράδοση και να προσφέρει δυνατότητες ψυχαγωγίας και συναναστροφής».
 
Παράλληλα ο κόσμος θα μπορεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ να δοκιμάσει διάφορες παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές με πρώτη ύλη το ψάρι, τις οποίες θα ετοιμάζει επί τόπου ο σεφ.
 
Την εκδήλωση θα εμπλουτίσει μουσικά το μουσικό σχήμα Αιγαιοπελαγίτικα ενώ χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν κυπριακούς και νησιώτικους χορούς.
 
Επιπλέον μικρά πλεούμενα θα είναι στη διάθεση του κοινού για ονειρεμένες  βαρκάδες στη θάλασσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X