ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Φίλοι του Ακάμα»: Αβεβαιότητα για την τύχη του Τοπικού Σχεδίου της Χερσονήσου

Η οργάνωση κάνει λόγο για προεκλογικές παρενέργειες και σκοπιμότητες

ΚΥΠΕ

Οι πρόσφατες εξελίξεις και η παραμένουσα αβεβαιότητα για την τύχη του Τοπικού Σχεδίου (Κοινοτήτων) Ακάμα, μέσα σε συνθήκες προεκλογικών παρενεργειών και σκοπιμοτήτων που κινδυνεύουν να διαγράψουν αναμφισβήτητες νομικές υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναδεικνύουν προβλήματα ανεπάρκειας της περιβαλλοντικής πολιτικής και του απαιτούμενου συντονισμού, αναφέρει η οργάνωση Φίλοι του Ακάμα.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η οργάνωση σημειώνει ακόμη ότι οι διαφαινόμενες προθέσεις του Υπουργού Εσωτερικών για εξουδετέρωση ακόμη και των δεσμευτικών (αλλά ανεπαρκών) όρων της Περιβαλλοντικής Γνωμοδότησης επιβεβαιώνουν την αδυναμία αντίληψης του πώς η καλώς νοούμενη ανάπτυξη της Χερσονήσου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας της και την ενίσχυση των κοινοτήτων της.

«Εν πάση περιπτώσει, μόνο η Περιβαλλοντική Αρχή μπορεί να εξετάσει και αξιολογήσει αν οι όροι, που η ίδια έθεσε, έχουν ουσιαστικά τηρηθεί», προσθέτει.

Η οργάνωση καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, πέρα και ανεξάρτητα από την παρούσα προεκλογική συγκυρία, όπως επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση και συνεργαστούν, με στόχο την αναβάθμιση του καθεστώτος προστασίας της Χερσονήσου σε ένα πραγματικό Εθνικό Πάρκο - μέσα και πέραν των στενών ορίων του Κρατικού Δάσους - αφενός αίροντας όλα τα εμπόδια που παρεμβάλλονται στη θετική αυτή εξέλιξη, όπως π.χ. το κυνήγι και τις παρανομίες, και αφετέρου δημιουργώντας κατάλληλες αειφόρες υποδομές και οικολογικές πρακτικές διαχείρισης, τόσον του Πάρκου, όσον και της ευρύτερης περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση