ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φονική πυρκαγιά: Στην Αίγυπτο οι σοροί των θυμάτων για τις κηδείες

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Κύπρου μετέφερε ο Πρέσβης Όμηρος Μαυρομάτης

ΚΥΠΕ

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Κύπρου στις οικογένειες των τεσσάρων αδικοχαμένων Αιγυπτίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στις πρόσφατες πυρκαγιές, μετέφερε ο Πρέσβης Όμηρος Μαυρομάτης, κατά την άφιξη των σορών των θυμάτων στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου και του Υφυπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Άμρ Μαχμούντ Αμπάς, χθες το βράδυ, στο διεθνή αερολιμένα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αναφέρεται η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, όπου ο Αιγύπτιος αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε η Κύπρος, αλλά και για τη στενή συνεργασία τους με τις αιγυπτιακές αρχές για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτήθηκαν για την ταυτοποίηση και τη μεταφορά των σορών των τεσσάρων Αιγυπτίων πολιτών.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Παρών στην υποδοχή των τεσσάρων σορών ήταν και ο τοπικός Αιγύπτιος βουλευτής Ιχάμπ Ράμζι, της περιοχής της Μίνια, από όπου κατάγονταν οι τέσσερις Αιγύπτιοι.

Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι χθες η επιστροφή των τεσσάρων σορών των Αιγυπτίων πολιτών μέχρι το αεροδρόμιο της Λάρνακας, έγινε συνοδεία τόσο των αξιωματούχων της Αιγυπτιακής πρεσβείας όσο και εκπροσώπων του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυπριακής Αστυνομίας.

Ο αιγυπτιακός Τύπος, καταγράφοντας το γεγονός, αναφέρεται και στην απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης για αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Σήμερα, ο Πρέσβης Όμηρος Μαυρομάτης μεταβαίνει στην περιοχή της Μίνια, στην Άνω Αίγυπτο, όπου και θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία κατά την τελευταία πράξη του δράματος με την πραγματοποίηση των νεκρώσιμων ακολουθιών των τεσσάρων θυμάτων Αιγυπτίων πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση