ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φονικό Εργάτες: Ο 59χρονος δυσκολεύει το έργο των Αρχών

Η Αστυνομία προσανατολίζεται στην ανανέωση της κράτησης του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για ανανέωση προσωποκράτησης του φερόμενου δράστη του διπλού φονικού των Εργατών, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο (20/2) στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται ο 59χρονος, το Επαρχιακό Δικαστήριο. Θυμίζουμε ότι στις 12 Φεβρουαρίου είχε γίνει δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτησή του. Ο 59χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε και συνελήφθη, αφού διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα και εκδορές στα χέρια του.

Οι έρευνες των ανακριτών δεν έχουν ολοκληρωθεί, εξαιτίας και της στάσης του 59χρονου ο οποίος επιμένει ότι δεν θυμάται τι έγινε το μοιραίο εκείνο πρωινό και δεν συνεργάζεται με τις Αρχές για να καταθέσει.

Η Αστυνομία προσανατολίζεται στην ανανέωση της κράτησης του φερόμενου δράστη αφού δεν έχει ολοκληρώσει τον φάκελο της υπόθεσης και όχι στην καταχώρηση της υπόθεσης, προς το παρόν.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος γλίτωσε από το μακελειό που σημειώθηκε εντός του σπιτιού που διέμενε με την οικογένειά του, αλλά είδε νεκρούς την μητέρα του Ανδρούλα και τον αδελφό του Στέλιο, έχει λάβει εξιτήριο. Θυμίζουμε ότι τραυματίστηκε και ο ίδιος από τα χέρια του δράστη.

Όπως αναφέρθηκε από την πρώτη στιγμή, ο 25χρονος θεωρείται από τους ανακριτές ως μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση, αφού έζησε τα όσα τραγικά συνέβησαν το πρωινό της 11ης Φεβρουαρίου.

Εμπλεκόμενος σε άλλο έγκλημα ο 59χρονος

Ξεψαχνίζοντας το παρελθόν του 59χρονου, διαπιστώθηκε ότι τον Αύγουστο του 1976 είχε προκαλέσει τον θάνατο της 10χρονης τότε ανιψιάς του με χαρτοκόπτη. Τότε ο ύποπτος, ήταν μόλις 15 ετών και το φρικτό έγκλημα διαπράχθηκε στις 29 Αυγούστου στον Παρισσινό.

Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης ενώ η 10χρονη βρισκόταν στο σπίτι της μόνη, αφού η μητέρα της είχε πάει να ψωνίσει, δέχθηκε επίσκεψη από τον 15χρονο γείτονα και θείο της. Ο ίδιος την κυνήγησε μέσα στο σπίτι και την κάρφωσε με στιλέτο στο στομάχι, το στήθος και την καρδιά 17 φορές.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news από καλά ενημερωμένη πηγή, ο 59χρονος είχε νοσηλευθεί τότε στο ψυχιατρείο ακολούθως μετά το έγκλημα που διέπραξε. Οι αρμόδιοι τότε έκριναν κατάλληλη και απαραίτητη τη νοσηλεία του εξαιτίας της πράξης του. Ο 59χρονος νοσηλεύθηκε για περίπου εννέα χρόνια.

Επεισοδιακή σύλληψη του 59χρονου και η διάγνωση του ψυχίατρου

Ο 59χρονος εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην περιοχή των Χαλεπιανών στο Τσέρι. Στην θέα των αστυνομικών πρόταξε μαχαίρι και τους επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις, προβάλλοντας και αντίσταση στη σύλληψη, ωστόσο με την ανάλογη βία τα μέλη της Δύναμης του πέρασαν χειροπέδες.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 59χρονου μετά από πληροφορίες που έλαβε, σχετικά με χώρους που σύχναζε ο ύποπτος. Ο 59χρονος ακολούθως οδηγήθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω τραυμάτων που διαπιστώθηκε ότι έφερε. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε να φέρει εκδορές και αίματα στα χέρια του, τα οποία μερικά εξ αυτών φαίνεται να προκάλεσε μόνος του με το μαχαίρι που κρατούσε, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο άλλα να προκλήθηκαν κατά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας εντός του σπιτιού.

Η Αστυνομία αναμένεται να διερευνήσει και το ενδεχόμενο το μαχαίρι που πρόταξε ο ύποπτος να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε και για την δολοφονία των της 52χρονης και του 21χρονου γιου της.

Ο 59χρονος, όπως αποκαλύφθηκε πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα, φέρεται να λαμβάνει σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Μετά την σύλληψή του, αναμενόταν να εξεταστεί από ψυχίατρο. Αυτή η τακτική ακολουθείτε πάντοτε από την Αστυνομία σε τέτοιου είδους εγκλήματα, αφού προβλέπεται ο θύτης να εξετάζεται ώστε να διαπιστωθεί αν βρίσκεται σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

Ο ψυχίατρος που εξέτασε τον 59χρονος διέγνωσε ότι αυτός είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του και μπορεί να καταθέσει για την υπόθεση.

Τα ευρήματα της νεκροτομής στις σορούς των δύο θυμάτων

Την Παρασκευή (12/2) διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί των σορών των δύο θυμάτων από τους ιατροδικαστές Αγγελίκή Παππέτα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου. Τα ευρήματα προκαλούν σοκ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα των Ιατροδικαστών, ο θάνατος της 52χρονης μητέρας, Ανδρούλα Αβραξίδου επήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία ρήξης αορτής, πολλαπλώς τραυμάτων σώματος και ζωτικών οργάνων, προκληθέντα από νύσσον και τέμνον όργανο ενώ ο θάνατος του 20χρονου Στέλιο Γιάγκου, επήλθε συνεπεία ρήξης καροτίδας και πολλαπλών τραυμάτων σώματος, προκληθέντα από νύσσον και τέμνον όργανο.

Η άτυχη Ανδρούλα, δέχθηκε 22 μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματος της ενώ ο 20χρονος γιος της, έφερε πέντε μαχαιριές.

Το χρονικό

Οι ώρες που προηγήθηκαν των φόνων, δεν φαίνεται να προμήνυαν τα όσα τραγικά θα εκτυλίσσονταν εντός της οικίας της οικογένειας.

Ήταν γύρω στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (11/2) όταν η δίδυμη αδελφή της άτυχης 52χρονης Ανδρούλας Αβραξίδου, άκουσε φωνές ενώ βρισκόταν σπίτι της και έσπευσε να δει τι συνέβη, αντικρίζοντας φρικτό θέαμα. Αυτή, μαζί με άλλους γείτονες είδε την αδελφή της και τον Στέλιο Γιάγκου, το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας νεκρούς από μαχαιριές, ενώ ο άλλος γιος κατάφερε να γλιτώσει με τραύματα.

Η άτυχη 52χρονη, εντοπίστηκε από γείτονες στην αυλή του σπιτιού, ενώ ο 21χρονος γιος της στον διάδρομο. Σημειώνεται επίσης ότι εντός της οικίας επικρατούσε χάος, αφού εντοπίστηκε να είναι σε ακαταστασία.

Ο πατέρας της οικογένειας, από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ως βασικός ύποπτος για την διάπραξη του εγκλήματος, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να διαφύγει από την σκηνή με το όχημά του. Εντοπίστηκε αργότερα και συνελήφθη.

Στις έρευνες της Αστυνομίας, συνέδραμε και το ελικόπτερο της Δύναμης, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το όχημα του υπόπτου τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί και στην δημοσιότητα, με σκοπό να προκύψει οποιαδήποτε μαρτυρία.

Στην σκηνή του εγκλήματος δεν εντοπίστηκε το φονικό μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση