ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φόνος Ευαγγέλου: Η εντολή από τις Κεντρικές και το νέο δολοφονικό σχέδιο

Απέτρεψαν νέο δολοφονικό σχέδιο;

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση φόνου του Αντρέα Ευαγγέλου, 53 ετών από την Λάρνακα, που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 28/12/2021. Οι Αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για την εκτέλεση του Ευαγγέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άτομα, που έχουν συλληφθεί είναι και υπόδικος των Κεντρικών φυλακών, ο οποίος κρατείται για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών.

Οι ανακριτές, θεωρούν πώς ο 44χρονος υπόδικος είναι ο εγκέφαλος και ηθικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Αντρέα Ευαγγέλου αφού σε συνεννόηση με άλλα δύο πρόσωπα προέβησαν στην εγκληματική ενέργεια.

Άξιο αναφοράς είναι πώς το θύμα της εκτέλεσης, Αντρέας Ευαγγέλου, ήταν πατέρας μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του υπόδικου στην υπόθεση των ναρκωτικών. Ο γιος του Αντρέα Ευαγγέλου είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατέθεσε εναντίον του υπόδικου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η αμοιβή που έδωσε ο υπόδικος στα δύο πρόσωπα ηλικίας 23 και 19 ετών για την δολοφονία του Ευαγγέλου ήταν μισό κιλό κοκαΐνης.

Απέτρεψαν νέο δολοφονικό σχέδιο;

Οι Αρχές μετά από πληροφορία που εξασφάλισαν, θεωρούν πώς ο υπόδικος σε συνεννόηση με τα άλλα δύο άτομα σχεδίαζε νέα εγκληματική ενέργεια εναντίον συγκεκριμένου μάρτυρα κατηγορίας.

Από τότε που η συγκεκριμένη πληροφορία έφθασε στα γραφεία των ανακριτών, οι Αρχές άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις των δύο προσώπων.

Τα δύο πρόσωπα περιφέρονταν ύποπτα έξω από την οικία συγγενικού προσώπου του μάρτυρα κατηγορίας ενώ οι κινήσεις τους καταγράφτηκαν από κλειστά κυκλώματα της περιοχής.

Επικοινωνούσε με βίντεο-κλήση από τις Κεντρικές

Ο υπόδικος φαίνεται να επικοινωνούσε με τα άλλα δύο άτομα με βίντεο-κλήση από τις Κεντρικές Φυλακές. Στα τηλέφωνα των δύο προσώπων μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν, συνομιλίες με τον υπόδικο, βίντεο το οποίο έδειχνε την πολυκατοικία που έμενε ο 53χρονος και βίντεο στο οποίο απεικονίζεται πιστόλι, το οποίο οι Αρχές πιστεύουν πως είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε για την εγκληματική ενέργεια.

Σημειώνεται πως από τις εξετάσεις των τηλεφώνων του προέκυψε πώς τα δύο πρόσωπα είχαν συχνή επικοινωνία με τον υπόδικο μετά την διάπραξη του φόνου.

Δολοφόνησαν τον «Μαριούθκια» και απείλησαν τον Ευαγγέλου

Ο Αντρέας Ευαγγέλου, ο οποίος ήταν γαμπρός του «Μαριούθκια» (σ.σ. δολοφονήθηκε στις 19/4/2021}, αμέσως μετά την εκτέλεσή του, ο 53χρονος δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του. Ο υπόδικος και άλλα άτομα προσπαθούσαν να πείσουν τον 53χρονο να πει στον γιο του να μην καταθέσει στο Δικαστήριο, πράγμα που δεν δέχθηκε. Σημειώνεται πώς μετά από μαρτυρία, ο υπόδικος προσέγγισε την πρώην σύζυγο του 53χρονου και προσπάθησε επίσης να την πείσει να μην καταθέσει ο γιος της εναντίον του στο δικαστήριο.

Ο ρόλος του 4ου προσώπου - Ψάχνουν την μοτοσυκλέτα

Η Αστυνομία θεωρεί πως το τέταρτο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, έκρυψε την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε το βράδυ του φόνου.

Σημειώνεται, επίσης, πώς το τέταρτο πρόσωπο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ένα εκ των δύο πιο πάνω συλληφθέντων.

Ο 28χρονος είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων και της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου.

Το δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση των τριών προσώπων ηλικίας 44 ετών, 23 και 19 ετών καθώς και τετραήμερη κράτηση στον 28χρονο.

Έτσι εκτέλεσαν τον Ευαγγέλου

Γύρω στις 8:30μ.μ. της Τρίτης (28/12), λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για ρίψη πυροβολισμών σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στη Λάρνακα. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν εντός του εν λόγω χώρου στάθμευσης, ένα αυτοκίνητο. Εντός του οχήματος, εντοπίστηκε νεκρός ο 53χρονος, ο οποίος έφερε αριθμό τραυμάτων, που φαίνεται να προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.
Από τις μαρτυρίες που συνέλεξε η Αστυνομία, φαίνεται ότι μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, στην οποία επέβαιναν δύο πρόσωπα, ακολουθούσε το όχημα του 53χρονου.

Στην προσπάθεια του θύματος, να σταθμεύσει στον πιο πάνω χώρο, ένας από τους επιβάτες της μοτοσυκλέτας, προσέγγισε το αυτοκίνητο και φέρεται να τον πυροβόλησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση