ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φόνος Καλλιτσιώνη: Στην Αγία Νάπα μετά από τηλεφώνημα οι ύποπτοι

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την οκταήμερη κράτησή τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου οδηγήθηκαν οι δύο Ελληνοκυπρίοι, ηλικίας 29 (δεύτερος ύποπτος) και 40 ετών (πρώτος ύποπτος), σχετικά με τον φόνο του 29χρονου Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως ''Βαλεντίνος'' που σημειώθηκε το βράδυ της 25ης Ιουλίου.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την οκταήμερη κράτησή τους. Τα πιο κάτω στοιχεία προκύπτουν απ’ όσα κατέθεσε ενώπιον δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης.

Η λάθος ώρα και το τηλεφώνημα

Στο πλαίσιο των ερευνών ηγέρθηκαν υπόνοιες εναντίων των δύο υπόπτων και την επόμενη μέρα μετά την στυγερή δολοφονία του 29χρονου, οι δύο κλήθηκαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για ανάκριση. Και οι δύο ανέφεραν στους ανακριτές ότι την ώρα της διάπραξης του εγκλήματος βρίσκονταν στην κατοικία του πρώτου ύποπτου.

Ο 1ος ύποπτος ανέφερε ότι βρισκόταν στο σπίτι του από η ώρα 18:30 το απόγευμα, ενώ ο 2ος ύποπτος είπε ότι είχε μεταβεί στο σπίτι του 1ου υπόπτου στις 20:30 το βράδυ. Σύμφωνα με τους ίδιους γύρω στις 23:30 το βράδυ της 25ης Ιουλίου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του θύματος από ένα στενό τους φιλικό πρόσωπο, το οποίο επισκέφθηκαν στην κατοικία του στην Αγία Νάπα.

Τι κατέγραψε κλειστό κύκλωμα την ημέρα της δολοφονίας

Στην κατοικία του πρώτου υπόπτου εντοπίστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο παραλήφθηκε για εξετάσεις. Από βίντεο διαπιστώθηκε πως στις 25/7, ώρα 20:21 ο δεύτερος ύποπτος σταθμεύει το όχημα του έξω από την κατοικία του πρώτου. Ο δεύτερος ύποπτος παραλαμβάνει από το χώρο αποσκευών του οχήματός του μια τσάντα πλάτης, μια πλαστική τσάντα και ένα μαύρο κράνος και κατευθύνεται στο γκαράζ της οικίας του πρώτου υπόπτου.

Ώρα 21:05 τα δύο πρόσωπα τα οποία φορούσαν κράνος εξέρχονται από το γκαράζ και αφού επιβιβάζονται σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού αποχωρούν από το σημείο.

Το βράδυ της 26ης Ιουλίου κλειστό κύκλωμα καταγράφει τους δύο υπόπτους να επιστρέφουν πεζοί και χωρίς να φέρουν κράνη. Σε κάποια στιγμή ο πρώτος ύποπτος φαίνεται να κινείται με προφυλάξεις έξω από το γκαράζ της κατοικίας του, έχοντας φανάρι στο στόμα του και κρατώντας στο χέρι άγνωστο αντικείμενο, το οποίο μετέφερε σε άγνωστο σημείο. Μετά από μισό λεπτό ο πρώτος ύποπτος φαίνεται να επιστρέφει στο ίδιο σημείο χωρίς το αντικείμενο. Ακολούθως οι δύο ύποπτοι εξέρχονται από το γκαράζ και αποχωρούν από την περιοχή με το αυτοκίνητο του δεύτερου υπόπτου.

Τα μηχανικά προβλήματα. Τι διαπίστωσαν οι Αρχές

Ο πρώτος ύποπτος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού, χρώματος μαύρου και με ημερομηνία έναρξης ιδιοκτησίας από τις 11/6. Στις 28/6 διενεργήθηκε έρευνα με δικαστικό ένταλμα στην οικία του όπου αναζητήθηκε η μοτοσυκλέτα χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί. Την 1/7 ερωτηθείς από τους ανακριτές, για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, αυτός ανέφερε ότι την απέκτησε πρόσφατα ως δανεική από κάποιο φίλο του και ότι παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε. Επίσης ανέφερε ότι την είχε μεταφέρει για επιδιόρθωση σε συγκεκριμένο μηχανουργείο στη Λάρνακα.

Την ίδια ημέρα, οι ανακριτές μετά από δικαστικό ένταλμα, έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο μηχανουργείο όπου εντοπίστηκε η εν λόγω μοτοσυκλέτα, η οποία δεν έφερε αριθμούς εγγραφής. Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε πως η μηχανή μεταφέρθηκε στο μηχανουργείο στις 29/6 για σέρβις και αλλαγή ελαστικών και πως αυτή λειτουργούσε κανονικά.

Οι επιστημονικές εξετάσεις και η αναζήτηση του φονικού όπλου

Η μοτοσυκλέτα κατασχέθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ως τεκμήριο και στο πίσω μέρος υπήρχε ένα μαύρο κράνος. Από την μοτοσυκλέτα λήφθηκαν επιστημονικές εξετάσεις.

Τα δειγματικά αποτυπώματα πέλματος των δύο τροχών, συγκρίθηκαν με τα αποτυπώματα πέλματος ελαστικών που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος. Διαπιστώθηκε πως ότι τα τελευταία θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας.

Οι δύο αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Σημειώνεται πως οι Αρχές αναζητούν το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την διάπραξη του εγκλήματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση