ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φόνος στη Χλώρακα: Το Κακουργιοδικείο αποφασίζει για την προσθήκη μαρτύρων κατηγορίας

Μάρτυρες κατηγορίας οι πρώην καταζητούμενοι

ΚΥΠΕ

Aύριο Πέμπτη το Μόνιμο Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, θα αποφασίσει για την προσθήκη μαρτύρων κατηγορίας των δύο καταζητούμενων προσώπων στο φόνο της Χλώρακας.

Στην σημερινή δικάσιμο οι δικηγόροι των κατηγορουμένων τοποθετήθηκαν στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για προσθήκη των δύο μαρτύρων κατηγορίας.

Ένσταση έφερε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων 1,2 και 4 Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, υποστηρίζοντας πως αν επιτραπεί η προσθήκη θα παραβιαστεί το δικαίωμα των πελατών του, να έχουν τον δικηγόρο της επιλογής τους, αφού ο κύριος Αλεξάνδρου όπως αναφέρθηκε ήταν δικηγόρος και των δύο καταζητούμενων και αργότερα κατηγορούμενων προσώπων στην ξεχωριστή ποινική υπόθεση, τονίζοντας και την ολιγωρία σκόπιμη , όπως είπε, της ΚΑ, στην υποβολή του αιτήματος της , ενεργώντας με ανορθόδοξο τρόπο, προωθώντας δύο υποθέσεις σε βαθμό που συνιστά κατάχρηση, όπως είπε.

Την ένσταση υιοθέτησε και ο δικηγόρος του 3ου κατηγορούμενου, Αντώνης Χουβαρτάς.

Στο αίτημα δεν έφεραν ένσταση οι συνήγοροι των κατηγορούμενων 5 και 6 Έλενα Μαλά ούτε οι συνήγοροι των κατηγορούμενων 7 και 8 Δρ. Άρτεμις Σαββίδου και Μύρια Σαββίδου.

O Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης απέρριψε την ένσταση των κυρίων Αλεξάνδρου και Χουβαρτά, υποστηρίζοντας το δικαίωμα της ΚΑ να προσθέσει μάρτυρες κατηγορίας και μάλιστα σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας, και απορρίπτοντας ότι αυτή ενήργησε ανορθόδοξα προωθώντας δύο ξεχωριστές ποινικές ενώπιον των δικαστηρίων.

Tο Κακουργιοδικείο που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο Δημήτρη Κίτσιο, και παρέδρους Μάρω Παπαδήμα, και Τούλα Παπαπέτρου, αφού άκουσε τις πλευρές, επεφύλαξε την απόφαση του για αύριο Πέμπτη στη 13:00 το μεσημέρι.

Διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι είναι παρόντες αύριο Πέμπτη με τροποποίηση του όρου που αφορά την υπογραφή σε αστυνομικό σταθμό από 7 μέρες σε 5 μέρες τη βδομάδα και τούτο, αφού έγινε δεκτό από το Κακουργιοδικείο αίτημα όλων των συνηγόρων υπεράσπισης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Συννεφιασμένος ο καιρός

Συννεφιασμένος ο καιρός

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ