ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φόνος στην Αθηένου: Έκρυβαν το πτώμα στη Λευκωσία

Οι Αρχές αναζητούν και άλλα πρόσωπα για την υπόθεση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εξελίξεις στην υπόθεση φόνου εκ προμελέτης γυναίκας που εντοπίστηκε σε χωράφι στα σύνορα Αθηένου – Λουρουτζίνας, το πρωί της Τρίτης (23/3) αφού οι Αρχές μετά από αξιολόγηση στοιχείων φαίνεται πως αναζητούν και άλλα πρόσωπα για την υπόθεση. Δεν αποκλείεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες και ένταλμα σύλληψης εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Ο 32χρονος που συνελήφθη θεωρείται ως ύποπτος για τον φόνο, ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα ως συνεργοί.

Η διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, φέρεται να χρονολογείται μήνα ή μήνες προηγουμένως Ωστόσο ακριβείς απαντήσεις πιθανότατα να δώσει η νενομισμένη νεκροτομή.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης ή οι δράστες έκρυβαν το πτώμα σε συγκεκριμένο σημείο στη Λευκωσία πριν το μεταφέρουν στην νεκρή ζώνη όπου και εντοπίστηκε. Η αλλαγή τοποθεσίας του πτώματος είναι κάτι που διερευνούν οι ανακριτές της υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ανακρινόμενος προφορικά, ο 32χρονος ύποπτος δεν παραδέχεται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του 24news, ο 32χρονος που συνελήφθη φέρεται να είχε ερωτικές σχέσεις με την άτυχη γυναίκα. Σημειώνεται επίσης ότι η σορός εντοπίστηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης και τυλιγμένη σε ρούχα.

Αρχικά η Αστυνομία, διερευνούσε δύο ενδεχόμενα. Αυτό του ατυχήματος και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές από το πρωί της Τρίτης (23/3) όταν λήφθηκε πληροφορία από την Αστυνομία και ανέφερε ότι εντοπίστηκε νεκρό πρόσωπο σε χωράφι στα σύνορα Αθηένου - Λουρουτζίνας.

 

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, αλλά και μέλη των Ηνωμένων Εθνών αφού το σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα γυναίκας, εμπίπτει στη νεκρή ζώνη.

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη προσώπου για την υπόθεση, αφού μετά από σοβαρότατες ενδείξεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας, επήλθε έπειτα από έγκληματική ενέργεια.

Τα δύο σενάρια και οι ενδείξεις

Συγκεκριμένα, από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το πτώμα γυναίκας που εντοπίστηκε, έφερε τραύματα από γεωργικό όχημα και η Αστυνομία εξέταζε το ενδεχόμενο ο θάνατός της να οφειλόταν σε ατύχημα, ωστόσο λόγω άλλων ενδείξεων και πληροφοριών άφηνε ανοικτό και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του χωραφιού, φέρεται να όργωσε το σημείο, την προηγούμενη ημέρα.

Αυτό που προέτρεπε τις Αρχές να διερευνήσουν περεταίρω το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, είναι η κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε το πτώμα, δηλαδή αποσύνθεσης. Αυτό έδειχνε ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, η οποία σημειώνεται ότι πιθανότατα να πρόκειται για αλλοδαπή, ευρωπαϊκής καταγωγής (σ.σ. η ταυτότητά της δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί), είχε επέλθει πριν αρκετές ημέρες. Επίσης, πληροφορία που έφτασε στην Αστυνομία, έκανε λόγο για θαμμένο πτώμα, παρά το γεγονός ότι όταν έφτασαν στο σημείο το άψυχο σώμα, εντοπίστηκε στην επιφάνεια του εδάφους.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα της άτυχης γυναίκας, εντοπίστηκε τυλιγμένο σε ρούχα, κάτι που επίσης οδηγούσε στο συμπέρασμα για διάπραξη εγκληματικής ενέργειας.

Η σύλληψη 32χρονου για φόνο εκ προμελέτης

Μετά από εντατικές έρευνες η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον 32χρονου Αιγυπτιακής καταγωγής, το οποίο εκτέλεσε άμεσα, αφού ο ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λευκωσία.

Από τις εξετάσεις, προκύπτει επίσης ότι η εγκληματική ενέργεια, διαπράχθηκε αλλού και ο θύτης μετέφερε το άψυχο σώμα του θύματός του στο σημείο όπου εντοπίστηκε, αργότερα.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο 32χρονος φέρεται να είχε ερωτικές σχέσεις με την άτυχη γυναίκα.

Εναντίον του 32χρονου, διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης. Μετά τη σύλληψή του, ο ύποπτος ανακρίνεται ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για διάταγμα προσωποκράτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση