ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γέφυρα ζωής για βρέφος ενός μηνός

Το ομορφότερο πρωτοχρονιάτικο δώρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μέσα σε όλο τον πανζουρλισμό που προκάλεσε αναπόφευκτα ο κορωνοϊός και στην Κύπρο, ένα περιστατικό ήρθε να μας τονώσει δίδοντας ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Υπό την σκιά της πανδημίας, ένα βρέφος μόλις ενός μηνός πήρε από τους αρμόδιους φορείς ανάσα ζωής.

Για να ακριβολογούμε, ο προαναφερθείς μικρός μας ήρωας ταξίδεψε στις 2 Ιανουαρίου από Κύπρο για Γερμανία για να εισαχθεί στην Πανεπιστημιακή Ιατρική Κλινική του Charité, στο Βερολίνο.

Το βρέφος πολύ νωρίς κλήθηκε να δώσει μια δύσκολη μάχη αφού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι διαδικασίες ήταν άμεσες με το Υπουργείο Υγείας να μεσολαβεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, αν και ήταν κλειστό ένεκα Πρωτοχρονιάς, διευθέτησε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα, ώστε το παιδάκι να ταξιδέψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Υγείας ήταν η γέφυρα ζωής για το βρέφος, ένας σύγχρονος Άγιος Βασίλης!

Πανεπιστημιακή Ιατρική Κλινική του Charité

Το Charité είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Ευρώπη. Στην εν λόγω κλινική τόσο οι γιατροί όσο και οι επιστήμονες ερευνούν, θεραπεύουν και διδάσκουν στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο. Πάνω από τους μισούς νικητές του γερμανικού βραβείου Νόμπελ για την ιατρική και τη φυσιολογία προέρχονται από το Charité, συμπεριλαμβανομένων των Emil von Behring, Robert Koch και Paul Ehrlich.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο χαρακτηρίζεται παγκοσμίως ως εξαιρετική εκπαιδευτική εγκατάσταση. Το Charité - Universitätsmedizin Berlin είναι η κοινή ιατρική σχολή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση