ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για όσους μένουν μόνιμα Κύπρο απαγορεύονται οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία

Όλα όσα ισχύουν με βάση τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου

ΚΥΠΕ

Επικαιροποιημένες διευκρινίσεις, που αφορούν στα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας, τα οποία θα ισχύσουν από τις 10 μέχρις τις 31 Ιανουαρίου του 2021, δίδει το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο προβαίνει σε προσθήκες/αλλαγές αναφορικά με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα άλλα τουριστικά καταλύματα που παραμένουν ανοικτά, καθώς και για τις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν οι χώροι εστίασης.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για τη φιλοξενία ατόμων που δεν έχουν τη μόνιμη διαμονή τους στην Κύπρο και εμπίπτουν στις πρόνοιες του Διατάγματος (παράγραφοι 2.9 έως 2.16).

Δεν επιτρέπονται οι κρατήσεις για πρόσωπα, που διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Τονίζει ότι «δεν επιτρέπονται οι κρατήσεις για πρόσωπα, που διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Σημειώνει ότι οι χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων παραμένουν ανοικτοί μόνο για την εξυπηρέτηση των ατόμων που φιλοξενούνται στα υποστατικά τους, με μέγιστο αριθμό ατόμων συνολικά μέχρι 75 πρόσωπα (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι), έξι (6) άτομα ανά τραπέζι, τηρουμένου του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και ενός ατόμου ανά 2 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο.

Delivery στο ωράριο που καθορίζουν οι επιχειρήσεις

Σε σχέση με τους χώρους εστίασης, διευκρινίζει ότι μπορούν να προσφέρουν μόνο υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης (delivery) στο ωράριο, που καθορίζουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις, καθώς και take-away και drive-through μέχρι τις 9 το βράδυ.

Στο μεταξύ, τονίζει ότι απαγορεύεται το take-away και drive-through, για την αγορά αλκοολούχων ποτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X