ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:48
 

Για προσχεδιασμένη προβοκάτσια κατηγορεί την ε/κ πλευρά το «υπεξ»

Το ανακοινωθέν αναφέρεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή Δένειας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για προσχεδιασμένη προβοκάτσια με σκοπό την δημιουργία έντασης στην περιοχή Δένειας – Φιλλιάς κατηγορεί την ε/κ πλευρά το «υπουργείο εξωτερικών» που στρέφει τα πυρά του κυρίως προς τον Υπουργό Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή ανακοίνωση του «υπεξ» αναφέρεται ότι στις 20 Νοεμβρίου, χθες, πρωινές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από Τ/κ κατοίκους της Φιλλιάς και των «δυνάμεων ασφαλείας», μια ομάδα 11 Ε/κ με 6 οχήματα, έχοντας μαζί τους και εκπροσώπους του Τύπου παραβίασαν την νεκρή ζώνη και έφτασαν μέχρι τα σύνορα – όπως γράφει – της «τδβκ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος.

Οι «δυνάμεις ασφαλείας», συνεχίζει, ενημέρωσαν σχετικά τους αρμόδιους των ΗΕ, η αστυνομία των οποίων παρενέβη και εξανάγκασε με δυσκολία τους Ε/κ να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Το «υπεξ» υποστηρίζει ότι σχεδιασμένα η «ε/κ διοίκηση» προσπαθεί να αυξήσει την ένταση στην περιοχή Δένειας – Φιλλιάς και γι’ αυτό το σκοπό «γίνεται αντιληπτό ότι ενθαρρύνθηκαν κάποιοι Ε/κ να παραβιάσουν τα σύνορα με την τδβκ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος.

Το «υπεξ» υπενθυμίζει και πάλι ότι Τ/κ παρεμποδίστηκαν τελευταία στιγμή από τα ΗΕ όταν θέλησαν να πραγματοποιήσουν προσκύνημα στο τζαμί της Δένειας χρησιμοποιώντας τον δρόμο Φιλλιάς – Δένειας και πως στις 17 Νοεμβρίου μια ομάδα 15-20 ατόμων, μαζί με εκπροσώπους του ε/κ Τύπου και κινηματογραφιστές, μαζί με τα αυτοκίνητά τους παραβίαζαν – όπως υποστηρίζει – την νεκρή ζώνη, έφτασαν μέχρι τα σύνορα του ψευδοκράτους και πετούσαν συνθήματα. Απομακρύνθηκαν από την περιοχή με την παρέμβαση των ΗΕ.

Αναφέρεται επίσης σε δήλωση του Υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη στις 18 Νοεμβρίου, ότι οι ε/κ γεωργοί είχαν πάει στην νεκρή ζώνη για να καλλιεργήσουν χωράφια και εμποδίστηκαν προσθέτοντας (ο ΥΠΑΜ) ότι το ζήτημα χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών και «το χειρίζεται πολύ καλά».

«Αυτή η δήλωση και τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι η ε/κ διοίκηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια τεχνητή κρίση». Θα παρακολουθούμε με ψυχραιμία τις εξελίξεις, καταλήγει η ανακοίνωση του «υπεξ», που κάλεσε την ε/κ πλευρά να μην χρησιμοποιεί τους χωρικούς για την δική της προπαγάνδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X