ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΑΗΚ να απορροφήσει το αυξημένο κόστος του ηλεκτρισμού

Από τα ταμειακά διαθέσιμα της, όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν

ΚΥΠΕ

Υπέρ της εξέτασης από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) της απορρόφησης μέρους του αυξημένου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας από τα ταμειακά διαθέσιμα της, όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν, τάσσονται οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στην Αρχή, έτσι ώστε η ΑΗΚ να είναι συνεπής, όπως αναφέρουν, με την αποστολή της σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα και τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οι συντεχνίες των εργαζομένων στην ΑΗΚ, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, εκφράζουν ωστόσο την απορία τους «κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο με τη λειτουργία της Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρισμού όπως αυτή έχει σχεδιαστεί, από τη ΡΑΕΚ και το αρμόδιο Υπουργείο», αλλά και ευχή και επιθυμία ότι η ΑΗΚ μπορεί να το πράξει.

«Εκφράζουμε τις αμφιβολίες μας κατά πόσο με τη λειτουργία της Ανταγωνιστικής Αγοράς θα μπορέσει να το επαναλάβει και στο μέλλον», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην Αρχή, σημειώνοντας πως θα επανέλθουν για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην κοινή ανακοίνωση τους οι συντεχνίες της ΑΗΚ αναφέρουν επίσης ότι «είναι σχήμα οξύμωρο στη χώρα μας, όταν αυξάνεται το κόστος παραγωγής από συμβατικά καύσιμα, να αυξάνεται και το κόστος παραγωγής από τον ήλιο και τον αέρα».

Προσθέτουν ότι «η οποιαδήποτε έκπτωση στη τιμή ηλεκτρισμού έγινε κατά το πρόσφατο παρελθόν ή θα επαναληφθεί στο μέλλον, προέρχεται αποκλειστικά από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΑΗΚ και δεν την επωμίστηκαν ούτε θα την επωμιστούν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί ή και προμηθευτές οι οποίοι απολαμβάνουν τις αυξημένες τιμές».

Αναφέρουν επίσης ότι «η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου έχει αποστολή την απρόσκοπτη Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή και Προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας προς τους καταναλωτές, με διαφάνεια και υπευθυνότητα» και «ως Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου δεν αποσκοπεί στο κέρδος».

«Ως εκ τούτου, οφείλει και πρέπει να διασφαλίζει ισότιμα προς όλους τους καταναλωτές την χαμηλότερη δυνατή τιμή κιλοβατώρας προς όφελος της οικονομίας του τόπου και των πολιτών», καταλήγουν οι συντεχνίες της ΑΗΚ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση