ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η βόλτα με το σκύλο και η παρολίγον τραγωδία - Ο νονός του άτυχου Ευριπίδη στην «Κ»

Τα σενάρια του τραυματισμού και η κατάσταση της υγείας του

Του Ανδρέα Κόκκινου

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα θλιβερά συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» μεταξύ οπαδών της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου Ευριπίδη.

Μιλώντας στην «Κ» ο νονός του Ευριπίδη, κύριος Ιωσήφ Φράγκος θέλησε αρχικά να επιβεβαιώσει τους αρχικούς ισχυρισμούς της οικογένειας του 20χρονου, που από την πρώτη στιγμή ανέφεραν πως ο νεαρός ουδεμία σχέση και συμμετοχή είχε στα επεισόδια και ουσιαστικά βρέθηκε την λάθος στιγμή στον λάθος τόπο.

Πέραν της προφορικής ανεξάρτητης μαρτυρίας που έχει στα χέρια της η Αστυνομία σύμφωνα με την οποία ο Ευριπίδης ουσιαστικά προσπάθησε να σβήσει μία εστία φωτιάς που είχε δημιουργηθεί από τα επεισόδια και επέφερε τον σοβαρό τραυματισμό του και εγκαύματα στο 45% του σώματος του, ο κύριος Φράγκος επιβεβαίωσε πως στα χέρια των Αρχών υπάρχει και οπτικό υλικό που εξασφαλίστηκε από την περιοχή και δείχνει τον νεαρό να εξέρχεται της οικίας του μαζί με τον σκύλο του για βόλτα.

Ο νονός του 20χρονου θέλησε να το υπογραμμίσει αφού αρχικά υπήρξαν υπόνοιες για συμμετοχή του νεαρού στα επεισόδια, κάτι που όπως επιβεβαιώνεται ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Πέραν αυτού ο κύριος Φράγκου διευκρίνισε πως υπάρχει ένα «κενό» στη διάρκεια του συμβάντος αφού τα αίτια του σοβαρού τραυματισμού δεν έχουν ακόμη διασαφηνιστεί κάνοντας λόγο για δύο σενάρια. Α) Στην προσπάθεια του Ευριπίδη να κατασβέσει τη φωτιά, πάτησε αντικείμενο το οποίο έφερε ανάφλεξη προκαλώντας την ανάφλεξη ή Β) Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του ίσως εκτοξεύτηκε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που προκάλεσε την αναζωπύρωση της εστίας.

Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας του και φέρνοντας μία μικρή θετική νότα ο Ιωσήφ Φράγκου είπε στην «Κ» πως ο Ευριπίδης βρίσκεται πλέον εκτός αναπνευστήρα, ενώ επικοινώνησε και με τον νονό του. Παρά το γεγονός ότι μόνο οι γονείς του δικαιούνται να τον επισκεφθούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο 20χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νονό του. «Γεια σου τατά μου», ήταν τα πρώτα του λόγια στην τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Να προσθέσουμε πως κορυφαίος πλαστικός χειρούργος μαζί με την ομάδα του θα επιληφθούν την αποκατάσταση του άτυχου νεαρού εκφράζοντας την πεποίθηση -πως παρά τον μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων που ενδέχεται να χρειαστούν- μπορούν να τον επαναφέρουν με τον μεγαλύτερο όγκο εγκαυμάτων να εντοπίζεται στον θώρακα και το πρόσωπο. 

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή του Tel Hashomer Medical Centre, στο Iσραήλ, ενώ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την άφιξη του Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων, ώστε να εξετάσει τα τραύματα του 20χρονου Φράγκου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα επισκέφθηκε τον 20χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έτυχε λεπτομερούς ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας του. Ο Υπουργός Υγείας, εξέφρασε την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή του προς την οικογένεια του, ενώ διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα συνδράμει με όποιο τρόπο του ζητηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση