ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:52
 

Η φημολογία και η φιλολογία για τη Σαϊεντολογία

Η έννοια, τα πιστεύω και οι κώδικες της Σαϊεντολογίας

Newsroom K

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η καταγγελία που κατατέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ότι κυλικείο σχολείου στη Λεμεσό διακινεί ναρκωτικά σε μαθητές. Η εν λόγω αναφορά έγινε από την οργάνωση «Foundation for a drug-free World» ενώ από ΜΜΕ προκύπτει ότι η εν λόγω οργάνωση χρηματοδοτείται από την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας. Η τελευταία δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα, εφόσον επανέρχεται τόσο ως προς το «μυστηριώδες» του περιεχόμενού της ως θρησκεία, εφόσον έτσι προτάσσεται, ως προς το πραγματικό νόημα των διδαχών και ως προς τους διάσημους ανά το παγκόσμιο που έχουν παρεισφρήσει σε αυτή.

Τι είναι η Σαϊεντολογία

Με έδρα το Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών η Διεθνής Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, αποτελεί την κεφαλή της Εκκλησίας της θρησκείας της Σαϊεντολογίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.scientology.gr, η λέξη Σαϊεντολογία προέρχεται από τη Λατινική λέξη «scio» που σημαίνει «γνωρίζω, με την πιο πλήρη έννοια της λέξης» και από τη λέξη «λόγος» που σημαίνει «μελέτη». Στην ουσία η λέξη Σαϊεντολογία έχει έννοια το «γνωρίζω πώς να γνωρίζω». Η Σαϊεντολογία είναι μια θρησκεία του 20ου αιώνα και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων οι οποίες απορρέουν από ορισμένες θεμελιώδεις αλήθειες, κατά τα όσα γίνονται γνωστά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Σαϊεντολογία προτείνει ένα δρόμο που οδηγεί σε μεγαλύτερη ελευθερία.

Τα πιστεύω και οι κώδικες

Τα πιστεύω και οι κώδικες της Σαϊεντολογίας, γράφτηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ τη δεκαετία του 1950 στα χρόνια διαμόρφωσης της θρησκείας. Έθεταν τις κατευθυντήριες γραμμές για την άσκηση και για την εξάπλωση της Σαϊεντολογίας και σήμερα εξακολουθούν να έχουν τον ίδιο σκοπό. Ανάμεσά τους είναι κώδικες για τον Ώντιτορ, τον επόπτη, τον διευθυντή και άλλοι κώδικες με τους οποίους όλοι οι Σαϊεντολόγοι επιδιώκουν να ζουν. Οι Σαϊεντολόγοι ακολουθούν τις αρχές στην εφαρμογή της τεχνολογίας της Σαϊεντολογίας, στις συναναστροφές τους με τους άλλους, καθώς και στη διαχείριση των ομάδων τους και στην άσκηση της θρησκείας τους.

Το σύμβολο της Σαϊεντολογίας

Το σύμβολο της Σαϊεντολογίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, είναι ένας οκτάκτινος σταυρός που αντιπροσωπεύει τα οκτώ τμήματα της ζωής μέσω των οποίων κάθε άτομο αγωνίζεται να επιβιώσει. Αυτά τα μέρη είναι:

• η ώθηση προς την ύπαρξη ως άτομο,
• η ώθηση προς επιβίωση μέσα από τη δημιουργικότητα,
• η ώθηση για επιβίωση μέσα από μια ομάδα ατόμων ή ως ομάδα,
• η ώθηση προς επιβίωση μέσω όλης της ανθρωπότητας και ως ανθρωπότητα,
• η ώθηση για επιβίωση ως μορφές ζωής και με τη βοήθεια των μορφών ζωής,
• η ώθηση για επιβίωση του φυσικού σύμπαντος,
• η ώθηση για επιβίωση ως όντα πνευματικά
• η ώθηση προς την ύπαρξη ως το άπειρο ή αλλιώς το υπέρτατο ον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X