ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Μελίνη φιλοξενεί ξανά το μελένιο παιδικό φεστιβάλ

Ένα μοναδικό φεστιβάλ εστιασμένο στα παιδιά και τις Μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη

Δελτίο Τύπου

Ένα μοναδικό φεστιβάλ εστιασμένο στα παιδιά και τις Μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη!

Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ, σχεδιάστηκε σαν βάση εκπαίδευσης μικρών και μεγάλων για τον κόσμο της φύσης και συγκεκριμένα των μελισσών.

Το φετινό Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ ,είναι αφιερωμένο στον χορό των μελισσών, στον τρόπο με τον οποιίο οι μέλισσες επικοινωνούν μεταξύ τους για το που ακριβώς βρήκαν νέκταρ , οι οποίες επιστρέφοντας στην κυψέλη εκτελούν μια κίνηση που θυμίζει τον αριθμό 8, ώστε να μεταδώσουν πληροφορίες στις υπόλοιπες μέλισσες της αποικίας, για την ακριβή θέση που βρίσκεται η τροφή. Οι πληροφορίες αυτές έχουν να κάνουν με την κατεύθυνση και την απόσταση. Τα μαθήματα που παίρνουμε από τις μέλισσες, είναι μαθήματα ζωής, συμπεριφοράς, επίτευξης στόχων, ομαδικότητας και συνεργασίας, και δημιουργίας ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά που μας προσφέρει η φύση, τον υγρό χρυσό, το μέλι μας!    

Το μέλι, το «χρυσό» αυτό υλικό που μας χάρισε η φύση, δεν είναι μόνο ένα απλό τρόφιμο και ειδικά για τα παιδιά. Είναι και φάρμακο!          

Η γνώση μεταφέρετε στα παιδιά, μέσω δημιουργικών εργαστηρίων , παραμυθιών, τραγουδιών, γεύσεων και αρωμάτων, μουσική και δημιουργία ξενοδοχείων Μελισσών, χειροποιητων καλλυντικών με μελισσοκέρι για παιδιά, κατσκευών με ανακυκλώσιμα υλικά, μπόλικο Μέλι από τους Μελισσοκόμους της περιοχής, γαστρονομία με Μέλι, που αποτελούν τη βάση μέσω της οποίας, τα παιδιά μαθαίνουν για την ζωή των μελισσών, ευαισθητοποιούνται και κατακτούν τη γνώση για τον τρόπο με τον οποίο οι μέλισσες συνδέονται με την τροφική αλυσίδα αλλά και το γεγονός πως αποτελούν τη βάση όλων των οικοσυστημάτων.

Το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Μελένιου Φεστιβάλ αποτελείται από παιδικές ομάδες χορού, ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα, θα υπάρχει μεγάλη γκάμα εδεσμάτων για φαγητό, και 22 εκθέτες μελισσοκόμοι, και πωλητές προιοντων που σχετίζονται με το μέλι και τα προιόντα κυψέλης.

Η Μελίνη σας περιμένει στις 18 Σεπτεμβρίου για μια Μελένια γιορτή αγάπης και γνώσης, για μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά και στις Μέλισσες, στο μέλλον του πλανήτη!

Διοργανωτές :Κοινοτικό Συμβούλιο Μελίνης                                                                          

Χρυσοί Χορηγοί : Υφυπουργείο Τουρισμού

Υποστηρικτές : Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση