ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:38
 

Τελικά, ήταν τόσο απλό

Η αποχώρηση του Δημήτρη Λαμπριανίδη από την αίθουσα της ολομέλειας οδήγησε στην επίλυση του προβλήματος

Του Γιάννου Λύτρα

Σκηνές που δεν τιμούν κανέναν εκτυλίχθηκαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων την Πέμπτη 21/11, με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών, Δημήτρη Λαμπριανίδη, και τον Πρόεδρο του Σώματος, Δημήτρη Συλλούρη. Αιτία είναι η μη δυνατότητα πρόσβασης ατόμων με αναπηρίες στις συνεδρίες, εξαιτίας του ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για την μετακίνηση αναπηρικών αμαξιδίων. Ως εκ τούτου, ο κος Λαμπριανίδης αδυνατούσε να συμμετέχει και αποχώρησε. Η λύση, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα απλή, όπως φάνηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Δημήτρης Λαμπριανίδης ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε η βουλευτής των Οικολόγων, Έφη Ξάνθου, κάνοντας λόγο για «ρεζιλίκια». Στο βίντεο φαίνεται ο κος Λαμπριανίδης να απευθύνεται στον κο Συλλούρη, στον οποίο λέει πως δεν μπορεί να φτάσει στο έδρανο για να συμμετέχει στην συνεδρία. Ο τελευταίος απαντώντας, είπε στον Πρόεδρο της ΟΠΑΚ ότι «γι' αυτό θέλουμε νέο κτήριο της βουλής, κύριε... Γιατί ήσουν ανάμεσα σε εκείνους που έγραφαν ότι δεν πρέπει να κάνουμε παλάτια».

Ο κος Λαμπριανίδης έδωσε την απάντησή του στον Πρόεδρο του Σώματος, λέγοντάς του ότι «δεν είναι θέμα παλατιών η Βουλή να έχει πρόσβαση για όλους. Είναι σημαντικό για τη δική σας αξιοπρέπεια, αλλά και όλων των πολιτών, να τυγχάνω εγώ ίσης μεταχείρισης. Με κάθε συμπάθεια και σεβασμό, θα αποχωρήσω μέχρι να λύσουμε το πρόβλημα».

Μιλώντας στην «Κ» σε σχέση με τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Βουλή, ο κος Λαμπριανίδης είπε ότι πρώτη φορά κλήθηκε να συμμετάσχει σε εργασίες του Σώματος από τα έδρανα των βουλευτών. Σε σχέση με το κτήριο, επεσήμανε ότι έχουν κατά καιρούς γίνει διάφορες εργασίες προς επίλυση διαφόρων τέτοιων προβλημάτων, γι' αυτό είναι προσβάσιμη σε ικανοποιητικό βαθμό, ωστόσο το πρόβλημα στην αίθουσα της Ολομέλειας μάλλον δεν είχε γίνει αντιληπτό προηγουμένως.

Αυτό που ενόχλησε τον ίδιο, είπε ο κος Λαμπριανίδης, ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος, αντί να παραδεχθεί ότι υπήρχε το πρόβλημα και να δώσει εντολές για άμεση επίλυσή του, παρέπεμψε στο θέμα του νέου κτηρίου της Βουλής και επέλεξε να «κάνει μια επίθεση προς το άτομό μου, κάτι εντελώς άστοχο».

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρησή του μετά από τον διάλογό του με τον Δημήτρη Συλλούρη, ο κος Λαμπριανίδης είπε ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στο σπίτι της Δημοκρατίας και να νιώθει ότι τυγχάνει αυτής της μεταχείρισης. Δεν θα ήταν σωστό απέναντι στην κοινωνία, καθώς αν ανεχόμαστε να μας μεταχειρίζονται με διάκριση, «πώς θα αλλάξουν τα πράγματα;», τόνισε.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ωστόσο, το πρόβλημα επιλύθηκε. Και πάλι με ανάρτηση της Έφης Ξάνθου γνωστοποιήθηκε η επίλυση, με την τοποθέτηση μιας πλατφόρμας, η οποία καλύπτει την απόσταση του σκαλοπατιού από το έδρανο, με αποτέλεσμα το αναπηρικό αμαξίδιο της Μαριάννας Παφίτη να μπορεί να κινηθεί με ευκολία και να προσεγγίσει το έδρανο:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Γεννημένοι και εκπαιδευμένοι (από κοινωνία, σχολείο και εκκλησία) πικροφέροντες (πίκριες)

Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X