ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ομάδα μελέτης για το έργο νέου Δημαρχείου Πάφου θέτει θέμα για τις αποφάσεις Δήμου Πάφου

Παρατηρούν -όπως αναφέρουν - μετά λύπης τους ότι αμέσως μετά τη συμφωνία με το ΤΕΠΑΚ, προχώρησαν στην προκήρυξη προσφορών για πρόσληψη άλλης μελετητικής ομάδας

ΚΥΠΕ

Θέμα, εγείρει η ομάδα μελέτης για το έργο της ανέγερσης του νέου Δημοτικού Μεγάρου Πάφου Αργυρός Σολωμού, Φίλιος Χαραλαμπίδης και Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, που είχαν κερδίσει την προσφορά την οποία είχε προκηρύξει ο Δήμος, για το ότι το έργο τώρα μετατρέπεται σε Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πάφο.

Η ομάδα μελέτης αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το έργο είναι προϊόν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, το οποίο κερδήθηκε από τους ιδίους σε Διεθνή Ανοικτό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό στον οποίον υποβλήθηκαν πέραν των 25 μελετών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Επισημαίνουν επίσης πως το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα τους για την ποιότητα της αρχιτεκτονικής του σύνθεσης τόσο όσο αφορά το ίδιο το κτίριο όσο και τη γενικότερη οργάνωση του δημόσιου χώρου και τη σύνδεσή του με τις παρακείμενες χρήσεις και την πόλη.

Για τη μελέτη και επίβλεψη κατασκευής του έργου υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ του Δήμου Πάφου ως Εργοδότης και της ομάδας ως Αρχιτέκτονες (περιλαμβανομένων και των άλλων συμβούλων), στις 14.7.2008 η οποία εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, αναφέρουν. Μετά την ετοιμασία όλων των μελετών κατασκευής από την ομάδα και τη διαδικασία των προσφορών, προστίθεται, το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 16.1.12 και η κατασκευή του διακόπηκε στις 6.5.14 μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέχρι την ημερομηνία διακοπής του, εντός του εργοταξίου κατασκευάστηκε πέραν του 1/4 του συνόλου του έργου, που αποτελεί περίπου το 1/2 του στατικού του συστήματος με όλες τις υποδομές, προβλέψεις για υπηρεσίες (περιλαμβανομένων και των Ηλεκτρομηχανολογικών).

Η ομάδα μελετητών με σχετική επιστολή που απέστειλε στον Δ. Πάφου και με κοινοποίηση της σε διάφορους φορείς , σημειώνει ότι από την ημέρα διακοπής του έργου μέχρι και μερικούς μήνες πριν από τη συμφωνία του Δήμου με το ΤΕΠΑΚ, είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ως ομάδα από τον Δ. Πάφου ότι το έργο θα συνεχίσει όταν συνεργαστεί με οποιονδήποτε πανεπιστημιακό Ίδρυμα ή το ΑΞΙΚ και θα καλούσαν την ομάδα τους, για τις απαραίτητες τροποποιήσεις και την ολοκλήρωση του έργου ως Πανεπιστημιακή Σχολή.

Αντί ωστόσο τούτου, παρατηρούν -όπως αναφέρουν - μετά λύπης τους ότι αμέσως μετά τη συμφωνία με το ΤΕΠΑΚ, προχώρησαν στην προκήρυξη προσφορών για πρόσληψη άλλης μελετητικής ομάδας, διευκρινίζοντας ότι δεν διεκδικούν επέκταση του συμβολαίου τους για άλλο έργο, όπως ανέγερση φοιτητικών εστιών, σε άλλο οικόπεδο.

Στο μεταξύ ο Δήμος Πάφου, όπως επισημαίνεται, έχει ήδη προχωρήσει στην προκήρυξη του Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδας συμβούλων μελετητών προς εκπόνηση των μελετών και την επίβλεψη της εκτέλεσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και Φοιτητικής Εστίας στην Πάφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Συννεφιασμένος ο καιρός

Συννεφιασμένος ο καιρός

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ