ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομάδα Πρωτοβουλίας εναντίον της ανέγερσης ναού στον κήπο Πάφου

Ουδεμία αντίρρηση έχει η ομάδα, όπως αναφέρει. για ανέγερση ναών αλλά θεωρεί ότι θα αλλιώσει τον χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η επαναφορά του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με σκοπό να ανατραπεί η πρόσφατη αρνητική απόφαση του, για ανέγερση ναού στον δημόσιο κήπο, πλήττει το κύρος του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφέρει με ανακοίνωση της η Ομάδα Πρωτοβουλίας υπέρ της διάσωσης του Δημόσιου κήπου της Πάφου.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία αντίρρηση έχει στην ανέγερση ναού ή ναών, θεωρεί όμως ότι η ανέγερση ναού ή οποιουδήποτε άλλου κτηρίου εκτός από μικρό αναψυκτήριο με παιδική χαρά, όπως προνοεί το Τοπικό Σχέδιο στο δημόσιο κήπο, είναι εγκληματική και θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα το χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της Πάφου και του μοναδικού παραδοσιακού αστικού πάρκου της πόλης μας.

Τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, το ΕΤΕΚ και οι αρμόδιες επιστημονικές οργανώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχουν τεκμηριώσει με σαφήνεια τις πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές, περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις που θα προέλθουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο και το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων απέρριψε το αίτημα της Μητρόπολης.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας υπέρ της Διάσωσης του Δημόσιου κήπου της Πάφου καλεί τον Δήμο Πάφου και τη Μητρόπολη Πάφου να αποταθούν στα αρμόδια Τμήματα, το ΕΤΕΚ και άλλες επιστημονικές οργανώσεις, που έχουν ήδη δηλώσει την προθυμία τους να προσφέρουν τις γνώσεις τους προς τον σκοπό αυτό, ώστε να εξευρεθεί λύση για εναλλακτική χωροθέτηση μητροπολιτικού ναού σε χώρο εκτός του Δημοσίου κήπου.

Επιπρόσθετα αναμένουν από το Υπουργείο και τη Μητρόπολη Πάφου να προχωρήσουν στην εξαγγελθείσα ανταλλαγή του δημόσιου κήπου με άλλη κρατική γη, ώστε ο δημόσιος κήπος να περάσει στη κυριότητα του κράτους και η διαχείρισή του, στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε αυτή να προχωρήσει στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση του σύμφωνα με τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου, δηλαδή στη μορφή με την οποία παραμένει χαραγμένος στη συλλογική μνήμη των Παφιτών.

Καλεί επίσης τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια της πόλης, εμμένοντας στην επιβεβαίωση αλλά και ενίσχυση της πρόσφατης απόφασής τους ώστε να αποτραπεί αυτή ή οποιαδήποτε άλλη μεθόδευση που θα επεμβαίνει βάρβαρα στον δημόσιο κήπο.

Τέλος, η Ομάδα Πρωτοβουλίας, καλεί τους πολίτες της Πάφου να είναι σε επιφυλακή για αποτροπή των όποιων υπόγειων και αλλότριων διαβουλεύσεων διενεργούνται και οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με το καλό της Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X