ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΕΚ καλεί την Βουλή να υπερψηφίσει πολυνομοσχέδιο για προστασία των καταναλωτών

ΚΥΠΕ

Να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για προστασία των καταναλωτών χωρίς άλλη καθυστέρηση, καλεί η ΣΕΚ τη Βουλή πριν το κλείσιμο για τις εκλογές.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΣΕΚ, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καλείται, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να παραπέμψει στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο, με το οποίο θωρακίζονται ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Σημειώνει πως με το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο επιτυγχάνεται η ενοποίηση εφτά υφιστάμενων νομοθεσιών που αφορούν τα θέματα προστασίας των καταναλωτών και ιδιαίτερα των οικονομικών τους συμφερόντων. Ακόμα, προσθέτει η ΣΕΚ, στο ενοποιημένο νομοσχέδιο έχουν περιληφθεί σημαντικές πρόνοιες που αφορούν στις αυξημένες υποχρεώσεις του πωλητή προς τον αγοραστή, ώστε να μειώνεται το περιθώριο αθέμιτων και παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών, όπως και άλλα θέματα που αφορούν την ποιοτική ενημέρωση των καταναλωτών.

Τονίζει, παράλληλα, ότι ζητήματα που θωρακίζουν τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων, (εργαζομένων και καταναλωτών), από τα μονοπώλια, τα ολιγοπώλια, τα καρτέλ και τους κάθε λογής κερδοσκόπους, πρέπει να προωθούνται ως ύψιστες προτεραιότητες.

Τέλος, σημειώνει πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή εντός του Μαρτίου, θα είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει η κυπριακή πολιτεία προς το καταναλωτικό κοινό με αφορμή και την 15η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση