ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:13
 

«Η τ/κ πλευρά συνεργάζεται πλήρως για τον εντοπισμό αγνοουμένων»

Η κριτική που ασκείται από πλευράς του Επίτροπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου για τις προσπάθειες της ΔΕΑ, βλάπτουν την ίδια την Επιτροπή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το τ/κ μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοούμενων (ΔΕΑ) Γκιουλντεν Πλουμέρ Κιουτσούκ υποστήριξε ότι η τ/κ πλευρά συνεργάζεται πλήρως για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας στο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων «ΤΑΚ», ισχυρίστηκε ότι η κριτική που ασκείται από πλευράς του Επίτροπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου για τις προσπάθειες της ΔΕΑ, βλάπτουν την ίδια την Επιτροπή. Υποστήριξε πως ο κ. Φωτίου προβαίνει σε δηλώσεις ωσάν η τ/κ πλευρά να είναι η μόνη υπεύθυνη για το πρόβλημα και διερωτήθηκε «αν δεν συνεργαζόταν η τ/κ πλευρά πώς θα είχαν εντοπιστεί 1200 αγνοούμενοι; Έχουμε εντοπίσει και ξεθάψει τους μισούς από τους αγνοούμενους».

Υποστήριξε ακόμα ότι έχουν γίνει περίπου 60 ανασκαφές σε στρατιωτικές περιοχές και ότι, παρά τους ισχυρισμούς, η τ/κ πλευρά έχει συνεργαστεί πλήρως.

«Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019 έχουν πραγματοποιηθεί ανασκαφές σε συνολικά 16 σημεία, τέσσερα από τα οποία βρίσκονται στη νότια Κύπρο. Επτά ομάδες εργάζονται σε έξι διαφορετικά σημεία και τρία από αυτά είναι στη Λάπηθο», είπε και πρόσθεσε ότι ανασκαφές γίνονται, επίσης, στα χωριά Τέμπλος και Επιχό.

Ανέφερε ακόμα ότι ανασκαφές διεξάγονται και σε στρατιωτική περιοχή στην Κυθρέα.

Η Κιουτσούκ υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να μοιραστεί τα αρχεία που έχει, τα οποία δίνουν λεπτομέρειες για την τύχη Τουρκοκυπρίων που αγνοούνται από την περίοδο 1963-64.

Υποστήριξε ότι η τ/κ πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για τον εντοπισμό περισσότερων οστών αγνοουμένων, προσθέτοντας πως έχουν διευρύνει τις προσπάθειές τους σε σχέση με την άντληση πληροφοριών από άτομα που γνωρίζουν και πως έχει συσταθεί επιτροπή που θα μελετήσει τα αρχεία για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για την τύχη των αγνοουμένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X