ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιερά Σύνοδος: Ζήτησε συμμόρφωση κληρικών με προηγούμενη απόφαση για πανδημία

Συνήλθε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

ΚΥΠΕ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου σε τακτική της συνεδρία την Πέμπτη επαναβεβαίωσε παλαιότερη απόφασή της όσον αφορά στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και στο θέμα των εμβολιασμών και κάλεσε όλους τους ιεράρχες, ιερείς και λαϊκούς σε συμμόρφωση προς αυτήν.

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρει ότι «τα μέλη της Ιεράς Συνόδου δήλωσαν υποστήριξη στην απόφαση αυτής, ενώ έκκληση προς όλους απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως βοηθήσουν στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της κατάστασης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην 3η τακτική της συνεδρία για το τρέχον έτος, η Ιερά Σύνοδος «ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόσκληση του Μακαριωτάτου για να ενημερώσει για τη σημερινή θέση στην οποία βρίσκεται το εθνικό μας θέμα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε και σε ερωτήσεις των μελών της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος, «επαναβεβαίωσε την απόφαση της περασμένης συνεδρίας περί της κατάργησης της εκπροσώπησης της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και κλείσιμο του γραφείου στις Βρυξέλλες».

Η Ιερά Σύνοδος που συνήλθε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του ΙΙ ασχολήθηκε και με θέματα της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας» ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε από τους Διευθυντές τον σχολών, Πρωτοπρεσβύτερο, Κυπριανό Κουντούρη και Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Ιωάννου, αντιστοίχως, για θέματα των σχολών τους και ενέκρινε τον κατάλογο των νεοεισακτέων σπουδαστών της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας» για το ακαδημαϊκό έτος 2121 – 2022.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος όρισε με κλήρωση τα μέλη του πενταμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου για το νέο έτος.

Τα μέλη είναι οι Μητροπολίτες Μόρφου, Κωνσταντίας, Ταμασού και οι Επίσκοποι Καρπασίας και Αρσινόης και αναπληρωτές οι Μητροπολίτες Κιτίου, Κυρηνείας, Λεμεσού, Τριμυθούντος και ο Επίσκοπος Αμαθούντας, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση