ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ηλεκτρονικός «πόλεμος» κατά των τ/κ προοδευτικών δυνάμεων

Εθνικιστές «έριξαν» τ/κ ενημερωτική ιστοσελίδα που υποστηρίζει την λύση

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Όλα ξεκίνησαν με την νέα απόφαση της «κυβέρνησης» που αφορά του Τούρκους φοιτητές που φοιτούν στα «πανεπιστήμια» των κατεχομένων. Με νέα απόφαση, η «κυβέρνηση» Ερσίν Τατάρ επέβαλλε καραντίνα 14 ημερών σε Τούρκους φοιτητές που ετοιμάζονται αυτό το διάστημα να επιστρέψουν στα «πανεπιστήμια» τους. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η «κυβέρνηση» ζητά από τους Τούρκους φοιτητές να πληρώσουν το αντίτιμο της καραντίνας των 14 ημερών, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία.

Το άκουσμα της νέας είδησης ήρθε την στιγμή που η Ανώτατη Εκπαιδευτική Αρχή της Τουρκίας (YÖK) ανοίγει τον δρόμο των μεταγραφών Τούρκων φοιτητών του εξωτερικού σε τουρκικά πανεπιστήμια εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας. Η νέα απόφαση πλήττει τα τ/κ «πανεπιστήμια», καθώς σε περίπτωση που τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένοι όροι, φοιτητές των «πανεπιστημίων» θα έχουν την δυνατότητα να αποχωρήσουν από τα κατεχόμενα και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τουρκία.

Παράλληλα, με την νέα απόφαση της Άγκυρας, κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, στον άξονα κατεχομένων-Τουρκίας ήρθε στο προσκήνιο και μια άλλη αξιοσημείωτη εξέλιξη. Τούρκοι φοιτητές που αντιδρούν στην νέα απόφαση της «κυβέρνησης» Τατάρ, ξεκίνησαν διαδικτυακή εκστρατεία «λιντσαρίσματος» της τ/κ κοινότητας.

Το διαδικτυακό λιντσάρισμα

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του σαβ/κου, εθνικιστικά «account» των δικτύων κοινωνικής διασύνδεσης εξαπέλυσαν διαδικτυακή επίθεση μίσους και λιντσαρίσματος, η οποία στρεφόταν κατά της τ/κ κοινότητας.

Ορισμένοι λογαριασμοί δημοφιλών δικτύων εξέπεμψαν το χαρακτηριστικό μήνυμα ότι «οι παππούδες και θείοι των Τούρκων φοιτητών θυσιάστηκαν για την ελευθερία των τ/κ» και ότι «η νέα γενιά των τ/κ δεν σέβεται τις θυσίες του τουρκικού έθνους».  Ορισμένα «account» προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα στέλνοντας το απειλητικού περιεχομένου μήνυμα «μην μας υποχρεώνεται να σας υπενθυμίσουμε τις ιστορικές πραγματικότητες».

Η επίθεση στην «Gazedda Kıbrıs»

Οι διαδικτυακές επιθέσεις κατά των τ/κ συνεχίστηκαν καθ΄όλη την διάρκεια του σαβ/κου και κορυφώθηκαν την Κυριακή. Χθες το πρωί κυβερνητική επίθεση δέχθηκε η δημοφιλή τ/κ ενημερωτική ιστοσελίδα «Gazedda Kıbrıs». Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Κ, κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η τ/κ ιστοσελίδα δέχθηκε επίθεση από 37 εκ υποτιθέμενους επισκέπτες, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας και μη προσβάσιμη μέχρι χθες αργά την νύχτα.

Όπως επεξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές και τεχνικοί, η επίθεση τύπου «ddos» ξεκίνησε στο εξωτερικό και συνεχίστηκε και αρκετές ώρες, μέχρι την ώρα που η τ/κ ιστοσελίδα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, στο οποίο μια πηγή δήλωνε ότι γνώριζε τους παράγοντες που κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Μεγάλος προβληματισμός

Ας σημειωθεί ότι παρόμοια επίθεση δέχθηκαν ε/κ ιστοσελίδες πριν από αρκετά χρόνια, με αφορμή τα επεισόδια σε έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης στην Κύπρο.  Ακτιβιστές που υποστηρίζουν την «Gazedda Kıbrıs» επισημαίνουν ότι στην νέα περίοδο, οι τ/κ δημοκράτες και υπερασπιστές της ελευθερίας έκφρασης και λύσης του Κυπριακού υποχρεώνονται να δραστηριοποιηθούν και να εργαστούν σε συνθήκες «τρομοκρατίας» και λιντσαρίσματος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Θα υπάρχει σύνδεση με χώρους της πανεπιστημιούπολης συμπεριλαμβανομένων των εργαστήριων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X