ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ηλικιωμένος έπεσε θύμα απάτης από αγνώστους

Η Αστυνομία αναζητεί τα δύο πρόσωπα ενώ καλεί τους πολίτες να είναι προσεχτικοί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχεδόν δέκα χιλιάδες ευρώ χρέωσαν 83χρονο, δυο άγνωστα πρόσωπα, για μόνωση της ταράτσας της κατοικίας του, στα Κάτω Πολεμιδιά, χωρίς καν να ολοκληρώσουν τις εργασίες. Προσοχή από τους επιτήδειους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ηλικιωμένους, συστήνει η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, την περασμένη Πέμπτη, δυο άγνωστοι αλλοδαποί, επισκέφθηκαν 83χρονο στην οικία του και τον ρώτησαν αν επιθυμούσε να γίνει μόνωση στην ταράτσα της.

Ο ηλικιωμένος συμφώνησε μαζί τους και τους έδωσε 600 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά των αναγκαίων υλικών και την ίδια μέρα επέστρεψαν και άρχισαν εργασίες, τις οποίες ανέφεραν πως ολοκλήρωσαν λίγες ώρες αργότερα.

Τα δυο άγνωστα πρόσωπα ζήτησαν ως αμοιβή το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ, ενώ μετά από διαπραγμάτευση, ο 83χρονος τους έδωσε τελικά το ποσό των 9 χιλιάδων ευρώ και αυτοί αναχώρησαν.

Ο 83χρονος διαπίστωσε αργότερα ότι έπεσε θύμα απάτης, αφού επιθεωρώντας την ταράτσα, είδε πως μόνο σε ένα μικρό κομμάτι της έγιναν εργασίες, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν επαρκή υλικά, το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Στην κατάθεση του στην Αστυνομία, το θύμα ανέφερε πως και στις δυο περιπτώσεις που του ζητήθηκαν χρήματα, οι δυο άγνωστοι - ηλικίας περίπου 25 με 35 ετών - τον μετέφεραν με ένα πράσινο σαλούν αυτοκίνητο σε τραπεζικό ίδρυμα, για την ανάληψη των χρημάτων.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται προς εντοπισμό και σύλληψη των δυο άγνωστων προσώπων, ανέφερε ο κ.Σωτηριάδης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, να είναι προσεκτικοί και υποψιασμένοι, για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση