ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ηλικιωμένος έπεσε θύμα απάτης από αγνώστους

Η Αστυνομία αναζητεί τα δύο πρόσωπα ενώ καλεί τους πολίτες να είναι προσεχτικοί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχεδόν δέκα χιλιάδες ευρώ χρέωσαν 83χρονο, δυο άγνωστα πρόσωπα, για μόνωση της ταράτσας της κατοικίας του, στα Κάτω Πολεμιδιά, χωρίς καν να ολοκληρώσουν τις εργασίες. Προσοχή από τους επιτήδειους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ηλικιωμένους, συστήνει η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, την περασμένη Πέμπτη, δυο άγνωστοι αλλοδαποί, επισκέφθηκαν 83χρονο στην οικία του και τον ρώτησαν αν επιθυμούσε να γίνει μόνωση στην ταράτσα της.

Ο ηλικιωμένος συμφώνησε μαζί τους και τους έδωσε 600 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά των αναγκαίων υλικών και την ίδια μέρα επέστρεψαν και άρχισαν εργασίες, τις οποίες ανέφεραν πως ολοκλήρωσαν λίγες ώρες αργότερα.

Τα δυο άγνωστα πρόσωπα ζήτησαν ως αμοιβή το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ, ενώ μετά από διαπραγμάτευση, ο 83χρονος τους έδωσε τελικά το ποσό των 9 χιλιάδων ευρώ και αυτοί αναχώρησαν.

Ο 83χρονος διαπίστωσε αργότερα ότι έπεσε θύμα απάτης, αφού επιθεωρώντας την ταράτσα, είδε πως μόνο σε ένα μικρό κομμάτι της έγιναν εργασίες, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν επαρκή υλικά, το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Στην κατάθεση του στην Αστυνομία, το θύμα ανέφερε πως και στις δυο περιπτώσεις που του ζητήθηκαν χρήματα, οι δυο άγνωστοι - ηλικίας περίπου 25 με 35 ετών - τον μετέφεραν με ένα πράσινο σαλούν αυτοκίνητο σε τραπεζικό ίδρυμα, για την ανάληψη των χρημάτων.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται προς εντοπισμό και σύλληψη των δυο άγνωστων προσώπων, ανέφερε ο κ.Σωτηριάδης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, να είναι προσεκτικοί και υποψιασμένοι, για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X