ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Ιωνάς: Μπήκε το νερό στο αυλάκι για αυτονόμηση Πυροσβεστικής

Εξέφρασε την ελπίδα να μην αρχίσουν να προβάλλονται «άλλα ζητήματα» τα οποία δεν σχετίζονται με το θέμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έχει μπει το νερό στο αυλάκι για να προχωρήσει η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής, δήλωσε την Παρασκευή (04/01) ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, εκφράζοντας την ελπίδα να μην αρχίσουν να προβάλλονται «άλλα ζητήματα» τα οποία δεν σχετίζονται με το θέμα.

Σε δηλώσεις του στις Κεντρικές Φυλακές, στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας, ο κ. Νικολάου είπε επίσης ότι η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής δεν προϋποθέτει ότι πρέπει να υπάρχουν αναβαθμίσεις θέσεων ή μισθολογικές αναβαθμίσεις. Ο εκσυγχρονισμός δεν γίνεται μόνο με την παραχώρηση πρόσθετων θέσεων, συνέχισε.

Είπε ακόμη ότι αν υπάρχουν ανάγκες για πρόσθετες θέσεις, αυτές θα παραχωρηθούν, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, με τη λειτουργία της αυτονομημένης Πυροσβεστικής και τη μελέτη η οποία γίνεται από πλευράς της Αστυνομίας, η οποία περιλαμβάνει και τα θέματα του προσωπικού στην Πυροσβεστική «αν υπάρξει οτιδήποτε, θα επανέλθουμε και θα το συζητήσουμε».

«Όμως δεν είναι προϋπόθεση για να συναινέσουν κάποιοι στο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας ή η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής», συμπλήρωσε.

Ο κ. Νικολάου υπενθύμισε ότι η αυτονόμηση της Πυροσβεστική συζητείται από το 1960 και έκτοτε το κεφάλαιο αυτό παραμένει ανοιχτό.

«Έχουμε ολοκληρώσει τα νομοσχέδια, έχουν υποβληθεί στη Βουλή και έχει μπει το νερό στο αυλάκι για να προχωρήσει η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής» είπε.

Ανέφερε ότι για αυτές τις πρόνοιες έχουν ενημερωθεί πολλές φορές τόσο ο Σύνδεσμος Αστυνομίας, όσο και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, με τους οποίους είχε συναντήσεις.

«Έχουμε ενημερώσει για πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν την αυτονόμηση και έχουμε ξεκαθαρίσει και τη θέση μας και το τί είναι εκείνο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή», είπε.

Ανέφερε παράλληλα ότι δεν αρνείται να προβεί σε άλλη μια ενημέρωση και για αυτό το λόγο έχει διευθετηθεί συνάντηση στις 11 Ιανουαρίου στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής για να δοθούν απαντήσεις.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τέλος την ελπίδα να μην αρχίσουν να προβάλλονται «άλλα ζητήματα για άλλους λόγους» καθώς, όπως είπε, «πολλά ακούγονται για διάφορα θέματα τα οποία δεν συνδέονται τόσο με την αυτονόμηση και τις απαιτήσεις για την αυτονόμηση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X