ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ισότητα» - Αυξήθηκαν οι συλλήψεις και μειώθηκε ο αριθμός των Αστυνομικών

Η ανακοίνωση του κλάδου σχετικά με την χθεσινοβραδινή απόδραση κρατουμένου

ΚΥΠΕ

Τα τελευταία τρία χρόνια αυξήθηκαν οι συλλήψεις και μειώθηκε ο αριθμός των Αστυνομικών στα υψηλού κινδύνου τμήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «Ισότητα».

Σε ανακοίνωση σχετικά με την χθεσινοβραδινή απόδραση κρατουμένου στη Λάρνακα, σημειώνει ότι θα «ήταν καλό πριν βγουν βεβιασμένα συμπεράσματα, για την ψεσινή απόδραση, να διερωτηθούμε γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αυτές οι μεγάλες σε αριθμό αποδράσεις». Προσθέτει ότι υπάρχουν πολλά πρωτόκολλα γραμμένα στις κόλλες «μέλη όμως στην Ά Γραμμή να υπηρετούν σχεδόν καθόλου».

Αναφέροντας ότι για μια ακόμα φορά θα γίνουμε «θεατές του παιγνιδιού επίρριψης ευθυνών στους απλούς αστυνομικούς», ο κλάδος Αστυνομικού Σώματος διερωτήθηκε πόσοι συνάδελφοι δούλευαν, πόσες επείγουσες συλλήψεις και ενέργειες έπρεπε να έκαναν, αλλά και πόσες ευθύνες και ρόλοι κατανέμονται σε Αστυνομικούς των Επαρχιακών ΤΑΕ και Σταθμών καθημερινά και γενικά στα τμήματα της εμπροσθοφυλακής.

Σημειώνει επίσης ότι ευθύνες και για το οργανόγραμμα θα αναζητηθούν σε λίγο καιρό και «όπως μοιράζονται απλόχερα οι διαθεσιμότητες και οι ευθύνες, θα έρθει και η στιγμή που από τα πρωτόκολλα θα φανερωθεί ότι δεν υπάρχει ρεαλισμός απλά αποποίηση ευθύνης και το οργανόγραμμα είναι καλά κρυμμένο σε συρτάρια, να μην φαίνονται οι πραγματικοί αριθμοί».

Το σώμα διαψεύδει πανηγυρικά, αναφέρει, αν κάποιοι θεωρούν ότι δύο άτομα βάρδια για επαρχιακά ΤΑΕ, είναι ικανοποιητικός αριθμός με μέσο όρο 2 συλλήψεις το 24ωρο σε σχέση με τον αριθμό που έχουν να υπηρετά σε άλλα τμήματα απλής υποστήριξης και εφεδρείας.

Σημειώνει επίσης ότι τα τελευταία 3 χρόνια έγιναν περίπου 15 αποδράσεις και ότι δεν έχουν αλλάξει αστυνομικοί τα τελευταία χρόνια.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «οι ευθύνες βαραίνουν όλους μας και καλά θα είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας πριν να είναι οι συνέπειες ανυπολόγιστες και όχι απλή αποποίηση ευθύνης». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση