ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισότητα: Νέος γύρος διαβουλεύσεων με πολιτικά κόμματα για χαμηλόμισθους

Σκοπός «να ενημερώσει υπεύθυνα τα μέλη της για τις θέσεις και τις προθέσεις κάθε κόμματος αναφορικά με την μισθολογική αναβάθμιση»

ΚΥΠΕ

Η συντεχνία Ισότητα εξακολουθεί να διεκδικεί τη μισθολογική αναβάθμιση των χαμηλόμισθων και προς επίτευξη αυτού του στόχου «προτίθεται να πραγματοποιήσει και δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων με όλα τα πολιτικά κόμματα, ιδιαίτερα ενόψει των επικείμενων εκλογών, ώστε να ενημερώσει υπεύθυνα τα μέλη της για τις θέσεις και τις προθέσεις κάθε κόμματος αναφορικά με την έμπρακτη στήριξη του αιτήματος αυτού».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «από όλες τις επαφές που έχει πραγματοποιήσει προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι η ικανοποίηση του αιτήματός μας δεν επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, και ότι οι σχετικές δικαιολογίες της Κυβέρνησης δεν ευσταθούν».

Καταλήγοντας διαβεβαιώνει «ότι θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων, και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων συναδέλφων μας.

Υπερωρίες προσωπικού ΚΕΠ

Σε άλλη της ανακοίνωση η Ισότητα καταγγέλλει την απαράδεκτη, όπως αναφέρει, «κατάσταση που έχει προκύψει σχετικά με την πληρωμή των υπερωριών για το προσωπικό των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ»).

Στην ανακοίνωση παρατίθενται πληροφορίες της συντεχνίας, σύμφωνα με τις οποίες «στα ΚΕΠ Έγκωμης, Μακαρίου, Πόλης Χρυσοχούς και Λάρνακας, περισσότεροι από 100 υπάλληλοι δεν πρόκειται να λάβουν εγκαίρως την υπερωριακή αποζημίωσή τους για τον μήνα Απρίλιο».

Ως εκ τούτου, η Ισότητα «καλεί το Υπουργείο Οικονομικών και τη Διεύθυνση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους εργαζόμενους και να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή της υπερωριακής αποζημίωσης».

«Τυχόν λάθη ή παραλείψεις από την εργοδοτική πλευρά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελούν δικαιολογία για την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση