ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κακόβουλα τέθηκε το 33% από τις πυρκαγιές του 2019

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται δύσκολο και πάλι, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας του COVID-19, αναφέρει η Πυροσβεστική

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κακόβουλα τέθηκε το 33% από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 2019 κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία σημειώνοντας ότι «κατά το προηγούμενο έτος, καταγράφηκαν 99 δασικές πυρκαγιές που κατέκαψαν έκταση 733 εκταρίων, από τα οποία, 106 εκτάρια κρατικό δάσος».

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας 20ετίας, στην Κύπρο, σε σχέση με τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τα οποία, «εκδηλώνονται κατά μέσο όρο 156 δασικές πυρκαγιές κάθε χρόνο, που κάνουν στάχτη 2.299 εκτάρια, εκ των οποίων 223 εκτάρια κρατικό δάσος».

Προσθέτει ότι «ο απολογισμός της περσινής αντιπυρικής περιόδου κρίνεται ως πολύ θετικός, αφού τόσο ο συνολικός αριθμός των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, αλλά κυρίως η συνολική καμένη έκταση, ήταν σημαντικά μικρότερη σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μέσους όρους της τελευταίας 20ετίας».

Ωστόσο, αναφέρει, «τα πιο πάνω θετικά αποτελέσματα επισκιάζονται από το πολύ υψηλό ποσοστό των κακόβουλων πυρκαγιών το οποίο την 20ετία 2000-2019, ανέρχεται στο 23%» εκφράζοντας την απαρέσκεια και την ανησυχία της διότι «κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας, επιλέγουν να καταστρέφουν εσκεμμένα τον περιβαλλοντικό πλούτο του τόπου μας και αυτό σίγουρα δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συνεχιστεί».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σημειώνει ότι «το φετινό καλοκαίρι αναμένεται δύσκολο και πάλι, αφού εκτός από τον αυξημένο κίνδυνο έναρξης και επέκτασης πυρκαγιών, λόγω της έντονης βλάστησης που παρατηρείται σε κάθε σημείο του νησιού ως αποτέλεσμα της ευλογημένης πολυομβρίας, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας του COVID-19».

Αναφέρει, τέλος, πως «το Τμήμα Δασών, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή ετοιμότητα συνεχίζει να υλοποιεί σειρά μέτρων, όπως είναι η συντήρηση αντιπυρικών υποδομών, η λήψη μέτρων πυροπροστασίας περιμετρικά χώρων μεγάλης επικινδυνότητας, η εκτέλεση δασοκομικών εργασιών, η πρόσληψη δασοπυροσβεστών και πυροφυλάκων και η συντήρηση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X