ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάμερες τροχαίας: Κοντά στις 1000 οι παραβάσεις σε ένα 12ωρο

Οι εν λόγω παραβάσεις, όπως είπε ο κ. Ευριπίδου θα τύχουν επεξεργασίας και τα αδικήματα αναμένεται να αυξηθούν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνολικά 940 παραβάσεις κατέγραψαν οι κάμερες τροχαίας κατά τις 12 ώρες λειτουργίας τους τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε στο «Τρίτο Πρόγραμμα» του ΡΙΚ ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χάρης Ευριπίδου, οι 390 αφορούσαν παραβάσεις για ταχύτητα και 550 για το κόκκινο σηματοδότη.

Οι εν λόγω παραβάσεις, όπως είπε ο κ. Ευριπίδου θα τύχουν επεξεργασίας και τα αδικήματα αναμένεται να αυξηθούν.

Από 1η Ιανουαρίου τα εξώδικα

Σύμφωνα με τον κ. Ευριπίδου η αποστολή εξωδίκων προστίμων στους παρανομούντες θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2022, αφού όπως είπε στο παρόν στάδιο και μέχρι τέλος του χρόνου θα εκδίδονται μόνο προειδοποιήσεις.

Εξήγησε περαιτέρω ότι με την αρχή του νέου χρόνου οι παρανομούντες θα λαμβάνουν το εξώδικο πρόστιμο με συστημένη επιστολή και συγκεκριμένο κωδικό, με τον οποίο θα έχουν πρόσβαση σε φωτογραφία, η οποία θα απεικονίζει την παρανομία που διέπραξαν.

Οι ποινές

Ερωτηθείς για τις ποινές που θα ισχύουν, ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας είπε ότι οι ποινές είναι οι ίδιες με αυτές που ίσχυαν μέχρι σήμερα, για να σημειώσει ότι αυτό που αλλάζει με την έγκριση της σχετικής νομοθεσίας την περασμένη Πέμπτη είναι η αλλαγή στην ημερομηνία αποπληρωμής.

Σημείωσε ότι πριν την έγκριση της σχετικής νομοθεσίας για κάποια αδικήματα ίσχυε η αποπληρωμή των εξωδίκων μέχρι 15 ημέρες, ενώ τώρα έγιναν όλα μέχρι 30 ημέρες ή μέχρι 45 ημέρες.

Που θα βρίσκονται οι κάμερες

Σε ερώτηση αναφορικά στα σημεία που τοποθετήθηκαν ή θα τοποθετηθούν οι κάμερες, είπε ότι ήδη υπάρχουν τέσσερις σταθερές κάμερες στη διασταύρωση Γρίβα Διγενή με Δημοσθένη Σεβέρη, για να προσθέσει ότι στην συνέχεια του προγράμματος θα τοποθετηθούν σε άλλα 29 σημεία.

Συνολικά, ανάφερε, θα τοποθετηθούν 90 σταθερές κάμερες σε 30 σημεία ανά το παγκύπριο.

Επεσήμανε ότι οι υπόλοιπες κάμερες θα εγκατασταθούν σε βάθος χρόνου, αφού το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το 2023.

Ο κ. Ευριπίδου ανέφερε πως το χρονοδιάγραμμα προνοεί την εγκατάσταση καμερών σε 3 μήνες από σήμερα, σε 6 μήνες και ακολούθως σε 18 μήνες, ενώ η εγκατάσταση θα γίνεται σταδιακά.

Επιπλέον, είπε ότι μέχρι το 2023 θα παραδοθούν συνολικά 20 κινητές κάμερες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση