ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καμιά χαλάρωση την Τσικνοπέμπτη – Το πλάνο της αστυνομίας

Περιπολίες σε πλατείες και χώρους που οργανώνονταν εκδηλώσεις

Newsroom K

Ανησυχία επικρατεί για τον τρόπο που θα επιλέξουν οι πολίτες να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη. Θυμίζουμε ότι βάσει εθίμων, την εν λόγω ημέρα καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρεάτων σε συνδυασμό με συναθροίσεις προσώπων.

Αυτό όμως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στη Κύπρο μια έξαρση κρουσμάτων, κάτι που «κτυπά καμπανάκι» στους ειδικούς.

Βάσει διατάγματος, απαγορεύεται η διοργάνωση εκδηλώσεων και οι μεγάλες συναθροίσεις, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους

Όπως εξηγήθηκε στην ιστοσελίδα μας από πλευράς Αστυνομίας, η Δύναμη λαμβάνοντας υπόψη την ημέρα και τα έθιμά της, είναι έτοιμη να περιπολήσει περιοχές ανά το Παγκύπριο ώστε να εντοπιστούν και να καταγγελθούν κρούσματα ανυπακοής, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός. Στις περιπολίες της Αστυνομίας, θα συνδράμουν και μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Θυμίζουμε ότι βάσει διατάγματος, επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οικίες, ακόμη και εκτός της επαρχίας όπου διαμένεις. Ο ένοικος της κατοικίας επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις από μέχρι τέσσερα άτομα. Οι επισκέπτες πρέπει να αποστείλουν μήνυμα στο 8998 με τον αριθμό 5, το οποίο ισχύει για εύλογο χρονικό διάστημα (σ.σ. 3 ώρες).

Επίσης, απαγορεύονται οι συναθροίσεις προσώπων, σε εξωτερικούς χώρους εκτός αν πρόκειται για σωματική άσκηση (σ.σ. μέχρι δύο άτομα) και η διοργάνωση εκδηλώσεων. Οι απαγόρευση ισχύει και για χώρους εργασίας.

«Δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε σχετικά με την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα, όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοιου». Αυτό δήλωσε στην ιστοσελίδα μας η Μαργαρίτα Κυριάκου, Λειτουργός τύπου Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας πως υπάρχουν τα διατάγματα και οι οδηγίες, τα οποία ισχύουν και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η κα. Κυριάκου ανέφερε: «Χωρίς αλλαγές στο διάταγμα η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα».

Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως ανησυχεί την Κυβέρνηση και την επιδημιολογική ομάδα και όπως αναφέρθηκε είναι σημαντικό τα μέτρα να τηρούνται πιστά από όλους.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμά, η αστυνόμευση κυρίως στη Λεμεσό θα είναι αυξημένη, μετά και τη διαπίστωση πως η διασπορά του ιού στην πόλη είναι ανησυχητική.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, κ. Λευτέρη Κυριάκου, μέλη της Αστυνομίας αναμένεται να περιπολούν πλατείες και χώρους όπου τα προηγούμενα χρόνια διοργανώνονταν εκδηλώσεις και σύχναζαν πολίτες για την συγκεκριμένη μέρα, με σκοπό την αποτροπή οποιασδήποτε συνάθροισης.

Ήδη καταρτίστηκε επιχειρησιακό πλάνο και δόθηκαν οδηγίες προς τα μέλη της Δύναμης ώστε να αυξηθούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε συγκεκριμένα σημεία όπου εντοπίζεται συρροή κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή η μέθοδος ακολουθείτο πάντα και σε όλες τις επαρχίες και πόλεις ανά το Παγκύπριο όπου εντοπίζονταν αυξημένα κρούσματα. Από πλευράς ελέγχων της Αστυνομίας, δίνεται περισσότερη έμφαση και γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι, ακολουθώντας πάντα τις εκτιμήσεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού κ. Λευτέρη Κυριάκου, το αρμόδιο κλιμάκιο της Δύναμης που διενεργεί ελέγχους, ενισχύθηκε και από άλλα μέλη της Αστυνομίας αλλά και από μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, από 20 που ήταν μέχρι τώρα τα περίπολα στην πόλη, έχουν αυξηθεί σε 35 με σκοπό τον εντοπισμό των «κρουσμάτων» παρακοής των διαταγμάτων.

Πηγή: 24news 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση