ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καρούσος: Ο μικρότερος αριθμός νεκρών από οδικές συγκρούσεις το 2022

Ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για την επίτευξη του στόχου του οράματος μηδέν ατυχήματα από οδικές συγκρούσεις

ΚΥΠΕ

Το 2022 υπήρξε μείωση των θανάτων από τις οδικές συγκρούσεις σε 37 από 45 νεκρούς που είχαν καταγραφεί το 2021 (μείωση 18%), νούμερο το οποίο αποτελεί το μικρότερο που υπήρξε ποτέ, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος στο πλαίσιο συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της οποίας προήδρευσε σήμερα, στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφης Δράκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, ο κ. Καρούσος τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για την επίτευξη του στόχου του οράματος μηδέν ατυχήματα από οδικές συγκρούσεις.

Κύριοι στόχοι της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφαλείας ήταν η ανασκόπηση του έργου του Συμβουλίου του προηγούμενου έτους και η βράβευση των Πρεσβευτών Οδικής Ασφάλειας για το 2022.

Ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε τα αρμόδια Τμήματα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, την Αστυνομία Κύπρου, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και τους εθελοντές, για το έργο που επιτελέστηκε, καθώς τα όποια αποτελέσματα οφείλονται στη συλλογική προσπάθεια.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόοδο ολοκλήρωσης των δράσεων του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας 2021-2030, ενημερώνοντας ότι από τις 158 δράσεις, εντός του 2021 υλοποιήθηκαν ή προωθήθηκαν προς υλοποίηση 70 δράσεις, δηλαδή ποσοστό 44%, και εντός του 2022 ο αριθμός δράσεων που υλοποιήθηκαν αυξήθηκε σε 98, δηλαδή ποσοστό 62%.

«Τολμήσαμε, συγκρουστήκαμε, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για να υλοποιήσουμε τις δράσεις τις Οδικής Ασφάλειας όπως την εφαρμογή του συστήματος Φωτοεπισήμανσης, την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα FixCyprus ώστε οι πολίτες να καταχωρούν προβλήματα που εντοπίζουν στις υποδομές του οδικού δικτύου, την προώθηση του αερόσακου για τους μοτοσικλετιστές και τα προγράμματα επιδοτήσεων, αλλά και αρκετές νομοθεσίες οι οποίες εκκρεμούν στην Βουλή», ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Παράλληλα, ο κ. Καρούσος ενημέρωσε ότι τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί το διάταγμα που αφορά τη συμπερίληψη επικοινωνιακών μηνυμάτων για την οδική ασφάλεια σε διαφημίσεις που αφορούν αλκοόλ. Επιπρόσθετα, έχει εγκριθεί η θεσμοθέτηση της λειτουργίας Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στην Προδημοτική, Δημοτική, Γυμνάσια και πρώτη τάξη του Λυκείου και η ένταξή τους στο ωρολόγιο πρόγραμμα για το έτος 2023-2024.

Τέλος, εξήρε τον ρόλο των Πρεσβευτών Οδικής Ασφάλειας και τους ευχαρίστησε για το έργο που αυτοί επιτέλεσαν στην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της οδικής ασφάλειας με την ενεργή συμμετοχή τους σε εκστρατείες διαφώτισης, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, σε διαλέξεις, ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια, με ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές και τους εθνοφρουρούς. Ευχαρίστησε, επίσης, όλα τα μέλη του Συμβουλίου για τη συνεχή προσπάθειά τους για την επίτευξη των στόχων του Στρατηγικού Σχεδίου και την προώθηση των σχετικών δράσεων.

Από πλευράς της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ευχαρίστησε τον κ. Αλέξη Δημητρίου και τον κ. Μιχάλη Σοφοκλέους για τη σημαντική συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος της οδικής ασφάλειας και της προσπάθειας για την καλλιέργεια οδικής συνείδησης, και ευχαρίστησε την Αστυνομία για τη συμβολή της, αφού πραγματοποίησε εκατοντάδες διαλέξεις για τα θέματα της οδικής ασφάλειας με τη συμμετοχή 4 χιλιάδων μαθητών.

Επίσης, ευχαρίστησε τους λειτουργούς του Υπουργείου Μεταφορών για την πολύτιμη τους βοήθεια και τόνισε ότι «δεν σταματούμε εδώ, συνεχίζουμε με την ίδια αγάπη και τον ίδιο τρόπο που ξεκινήσαμε μέχρι να φτάσουμε τον στόχο μας.

Με τη σειρά τους, ο κ. Αλέξης Δημητρίου και ο κ. Μιχάλης Σοφοκλέους ευχαρίστησαν τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τη στήριξη που είχαν και την ικανοποίηση που ένοιωσαν από τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν να έλθουν σε επαφή με νέους ανθρώπους και να τους ενημερώσουν, με τον δικό τους τρόπο και μέσα από τις δικές τους εμπειρίες, για την ανάγκη σεβασμού στον εαυτό μας και στους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, με απώτερο σκοπό τη μείωση των οδικών συγκρούσεων και των συνεπειών τους.

Ευχαρίστησαν, επίσης, το Υπουργείο Άμυνας για τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους νέους οδηγούς τους εθνοφρουρούς που υπηρετούν στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση