ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταγγελία για κλοπή κυνηγετικών σκύλων από φιλοζωικές οργανώσεις

Εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος για τα Ζώα ανέφερε «υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις και σε άλλες Επαρχίες»

Newsroom K

Σοβαρή καταγγελία έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Κόμματος Κυνηγών Κύπρου, δύο άτομα που ανήκουν σε φιλοζωικές οργανώσεις πιάστηκαν στα πράσα να κλέβουν σκυλιά από υποστατικό ιδιώτη στην Επαρχία Λάρνακας.

Εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος ανέφερε πως «υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις και σε άλλες Επαρχίες και αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από τις κλοπές βρίσκεται κάποια σπείρα» προσθέτοντας «το κάνουν αυτό για να πωλήσουν τους σκύλους στο εξωτερικό».

Αυτούσιο το δημοσίευμα του Κόμματος Κυνηγών Κύπρου:

Μετα από εντατικες ενεργειες του κινήματος μας, αποκαλύπτονται φιλοζωικές οργανώσεις πίσω από κλοπές κυνηγετικών σκύλων!

Γνωστοί φιλοζωοι από την επαρχία Λευκωσίας αλλά και Λάρνακας εμπλέκονται σύμφωνα με πληροφορίες, σε κλοπή σκύλων, από υποστατικό ιδιώτη.

Σχετικό βίντεο το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, δειχνει δύο γνωστά άτομα, που ανήκουν σε φιλοζωικές οργανώσεις, να εισέρχονται σε ιδιωτικό υποστατικό χωρίς άδεια από τον ιδιοκτήτη, παραβιάζοντας την κλειδαριά. Και οι δύο συνελήφθησαν επ αυτοφώρω από την αστυνομία ενώ η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω.

Οι δύο σκύλοι που κλάπηκαν απο το υποστατικό και οι οποίοι έφεραν μικροτσίπ, φαίνεται να κατέληξαν σε φιλοζωική στη Λάρνακα, με την ανοχή ιδιώτη κτηνιάτρου, κι από κει σε άλλη φιλοζωική, στην επαρχία Αμμοχώστου!

Κι όλα αυτά από "μη κερδοσκοπικές οργανώσεις" οι οποίες πωλούν τα ζώα στο εξωτερικό, με αφορολογητα έσοδα, με την ανοχή του κράτους, και ενώ η σχετική νομοθεσία, επιβάλλει τη φροντίδα των αδέσποτων αλλά και την διερεύνηση παραπόνων ευημερίας, απο τις σχετικές αρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι αδιανόητη η στέρηση του σκύλου από τον νόμιμο του ιδιοκτήτη, με την ανοχή του κράτους και τη λαϊκή στήριξη -τόσο οικονομική όσο και ηθική- υπό το καθεστώς των φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίες εν τέλει θησαυριζουν.

Σύμφωνα με τις κτηνιατρικες υπηρεσίες ο αριθμός των σκύλων που πωλήθηκαν στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο 2019, από φιλοζωικές οργανώσεις, ξεπερνά τους 1,200.

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση