ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση: Πότε θα καταθέσει ο ύποπτος - δημοσιογράφος

Τι ζητά η Ένωση Συντακτών Κύπρου

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Συνεχίζονται οι εξετάσεις από πλευράς των Αρχών όσον αφορά την καταγγελία γυναίκας - δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση από συνάδελφό της στο τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα».

Οι ανακριτές λαμβάνουν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση και ο ύποπτος - δημοσιογράφος.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία, η δημοσιογράφος λάμβανε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό της, από τον δημοσιογράφο που ήταν και ο προϊστάμενός της. Η ίδια επιχείρησε αρχικά να μη δώσει σημασία για να αποφύγει τη σύγκρουση, ωστόσο τα μηνύματα έγιναν ακόμα πιο έντονα και επιθετικά.

Όταν η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, η καταγγέλουσα του υπέδειξε να σταματήσει ωστόσο αυτός συνέχιζε να είναι ακόμα πιο πιεστικός και χειριστικός. Η γυναίκα, αποφάσισε τότε να ενημερώσει τη Διεύθυνση για το περιστατικό και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το συγκεκριμένο άτομο που την παρενοχλούσε απομακρύνθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Η δημοσιογράφος αποφάσισε τότε να μην προχωρήσει σε καταγγελία, ωστόσο, η απόφασή της να καταγγείλει το συμβάν τώρα, φαίνεται να προήλθε από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο επαναπροσλήφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η ΕΣΚ ζητά τη διαλεύκανση υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στα ΜΜΕ 

Η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αφορά καταγγελία νεαρής δημοσιογράφου εναντίον προϊσταμένου της επίσης δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης έτσι που όποιος ή όποιοι ενέχονται σε αυτήν να τιμωρηθούν αυστηρά και παραδειγματικά. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καλεί τη διεύθυνση του σταθμού αλλά και όλους τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί, άντρες και γυναίκες, όπως συνδράμουν όσο πιο πολύ μπορούν στο έργο της Αστυνομίας, έτσι που να χυθεί άπλετο φως στην κατάπτυστη αυτή υπόθεση, να λάμψει η αλήθεια και να υποστεί ο ένοχος τις συνέπειες των πράξεων του. Παράλληλα, σημειώνουμε ότι η επαναπρόσληψη του συγκεκριμένου συναδέλφου έδωσε εσφαλμένα μηνύματα που πρέπει να ανασκευαστούν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί τις διωκτικές Αρχές όπως καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης το ταχύτερο. Η συνάδελφος που υπέστη αυτή τη βδελυρή συμπεριφορά έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση όλων των μελών της ΕΣΚ, του συνόλου της δημοσιογραφικής κοινότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους που υπέστησαν ανάλογη συμπεριφορά ή γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και μπορούν να μαρτυρήσουν, όπως βρουν το θάρρος να τα καταγγείλουν στις αρμόδιες Αρχές, παρέχοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο κάθε συνάδελφο η οποία θα προβεί σε σχετική καταγγελία. Το όποιο απόστημα σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανιχνεύεται και στο χώρο των ΜΜΕ, πρέπει, επιτέλους, να σπάσει.

Η οργάνωση και τα μέλη μας είναι στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση