ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατασκευάστηκαν σύγχρονα σωστικά σημεία (εικόνες - βίντεο)

Σε περιοχές υψηλού κινδύνου

ΚΥΠΕ

Το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας και η Cyta κατασκεύασαν σύγχρονα σωστικά σημεία σε περιοχές υψηλού κινδύνου, δηλαδή στο Κάβο Γκρέκο, στο παλαιό λιμάνι Λεμεσού και στην Κάτω Πάφο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΚΣΕΔ αναφέρεται ότι "με τη συνεργασία της Cyta, κατασκευάστηκαν σύγχρονα σωστικά σημεία , στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών Έρευνας – Διάσωσης στην Κύπρο. Τα σημεία έχουν τοποθετηθεί σε τρεις περιοχές αυξημένης επισκεψιμότητας, που έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου, δηλαδή στις θαλασσινές σπηλιές στο Κάβο Γκρέκο, στην αποβάθρα παρά το Παλαιό Λιμάνι Λεμεσού και στην παραλία «Τα Μπάνια» στην Κάτω Πάφο".

Προστίθεται ότι "το κάθε ένα σημείο περιλαμβάνει κυκλικό σωσίβιο με σχοινί, τοποθετημένο σε σκληρή θήκη, προς άμεση διάσωση ατόμου που κινδυνεύει. Ακόμα ενεργοποιείται αυτόματα, τηλεφωνικά, ενημερώνοντας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΣΕΔ και ταυτόχρονα, μέσω κάμερας που βρίσκεται εγκατεστημένη στη θήκη, μεταφέρει εικόνα από το σημείο, σε πραγματικό χρόνο».

Η ανάγκη δημιουργίας των τριών σημείων, αναφέρεται «στηρίχτηκε σε στατιστικά στοιχεία του ΚΣΕΔ, που καταδεικνύουν την υψηλή επικινδυνότητα τους, καθώς και στα αποτελέσματα πιλοτικής λειτουργίας σωστικού σημείου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο».

Το ΚΣΕΔ «εκφράζει ευχαριστίες στη CYTA που στήριξε τη δημιουργία των Σωστικών Σημείων, αλλά και για τη διαχρονική συνεργασία της με το Κέντρο, η οποία συμβάλλει σημαντικά στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση