ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατέρρευσε πλινθόκτιστο σπίτι στην παλιά Λευκωσία (φωτος-βίντεο)

Ήταν ακατοίκοιτο και δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός - ξεκίνησαν οι εργασίες για καθαρισμό της περιοχής

Newsroom K

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από κατέρρευση διώροφου σπιτιού κοντά στο «Όχι». Το σπίτι που βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους, είναι πλινθόκτιστο και είχε καεί πριν από αρκετά χρόνια.

Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και της ΕΜΑΚ όπου με τη χρήση θερμικών καμερών αλλά και με ανιχνευτικούς σκύλους πραγματοποίησαν έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ο οποίος βρέθηκε επί τόπου στο σημείο, η υπηρεσία διεξήγαγε τις απαραίτητες έρευνες, και επιβεβαιώθηκε ότι κανένα πρόσωπο δεν έχει τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Συνεργεία του Δήμου Λευκωσίας ξεκίνησαν τον καθαρισμό του δρόμου από τα ερείπια.

Βίντεο από το σημείο 

Αγνοήθηκαν προτάσεις του ΕΤΕΚ

Εξ αφορμής της κατάρρευσης διώροφης παλιάς οικοδομής στο κέντρο της Λευκωσίας, το ΕΤΕΚ με γραπτή ανακοίνωση σημειώνει ότι εδώ και χρόνια έχει καταθέσει πρόταση για θεσμοθέτηση της τακτικής επιθεώρησης οικοδομών, έτσι ώστε να ελέγχονται έγκαιρα και να προλαμβάνονται καταστάσεις όπου οι οικοδομές θα καθίστανται επικίνδυνες.

Ένας σημαντικός αριθμός των κτηρίων στην Κύπρο έχει ανεγερθεί πριν την εφαρμογή του κυπριακού σεισμικού κώδικα και τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής επίβλεψης. Τούτο σε συνδυασμό με την έλλειψη της κουλτούρας συντήρησης των οικοδομών θα αυξάνει τις επικίνδυνες οικοδομές, και θα κάνει συχνότερη την απροειδοποίητη κατάρρευση τους θέτοντας σε κίνδυνο περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Τα υφιστάμενα νομοθετικά εργαλεία για τις επικίνδυνες οικοδομές είναι πυροσβεστικά και ανεπαρκή καθώς αφορούν το στάδιο στο οποίο η οικοδομή έχει ήδη καταστεί επικίνδυνη, σημείο όπου συχνά ο ιδιοκτήτης εν απουσία αποτελεσματικών μέτρων επιβολής, δεν έχει κίνητρο για να λάβει μέτρα προς άρση της επικινδυνότητας. Η θεσμοθέτηση της τακτικής επιθεώρησης οικοδομών στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη καταστάσεων πριν τα κτίρια καθιστούν επικίνδυνα.

Είναι εξίσου σημαντικό να σημειωθεί ότι η νομοθεσία θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στις αρμόδιες τοπικές αρχές για άμεση επέμβαση και λήψη των απαραίτητων μέτρων, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη υποχρέωση του για αποκατάσταση της οικοδομής του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ