ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:48
 

Καθυστερήσεις πτήσεων λόγω κατάρρευσης οροφής στο Κέντρο Ελέγχου

Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, λέει το υπ.Μεταφορών - Από τη πτώση τραυματίστηκε μέλος του προσωπικού

Newsroom K

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρος Μιχαήλ, ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας, μετά την υποχώρηση μέρους της οροφής.

Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε πως κλήθηκε επί τόπου το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο γνωμάτευσε πως ο χώρος από τον οποίο κατέρρευσε μέρος της οροφής, πρέπει να απομονωθεί. Κλήθηκε παράλληλα επί τόπου, ο εργολάβος, ο οποίος πρόσφατα, προχώρησε σε βελτιωτικά έργα στον όροφο όπου στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου, μετά από απαίτηση των υπαλλήλων για αναβάθμιση του συστήματος εξαερισμού

Ο κ. Μιχαήλ, σημείωσε παράλληλα ότι το μέλος του προσωπικού που τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για προληπτικές εξετάσεις, από τις οποίες δεν προέκυψε οτιδήποτε ανησυχητικό.

Ερωτηθείς κατά πόσον επηρεάστηκε το έργο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο Προϊστάμενος του Κέντρου κ. Χάρης Αντωνιάδης ανέφερε ότι το προσωπικό μεταφέρθηκε σε χώρους που δεν επηρεάστηκαν από την πτώση του ταβανιού.

Πρώτο μας μέλημα, πρόσθεσε είναι η ασφάλεια του προσωπικού και για αυτό το λόγο, αναμένουμε διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους που έχουν κληθεί επί τόπου, ότι δεν συντρέχει οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι εντός των προσεχών ωρών, θα αποκατασταθεί σε πλήρη βαθμό η λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας κυκλοφορίας. Αναμένονται, πρόσθεσε, ελαφρές καθυστερήσεις, στον εναέριο χώρο της Κύπρου, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν προκύπτει σε καμιά περίπτωση οποιοδήποτε θέμα ασφάλειας στον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Το χρονικό

Κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης μέρος της οροφής του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στη Λευκωσία, σε σημείο το οποίο ήταν στελεχωμένο.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρεται στην σύντομη ανακοίνωση, επί τόπου έσπευσαν μέλη του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, για εξετάσεις που αφορούν στα αίτια του ατυχήματος.

Αν και δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων, τραυματίστηκε στο κεφάλι και στα χέρια ένας εργαζόμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και περίθαλψη των τραυμάτων του, ωστόσο φαίνεται ότι η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

«Γύρω στη μιάμιση σήμερα το μεσημέρι έπεσε μέρος της οροφής στο Κέντρο Ελέγχου στη Λευκωσία. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο Ανατολικός Τομέας ακριβώς από κάτω ήταν στελεχωμένος. Είναι επί τόπου το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Απαιτούμε βελτίωση συνθηκών εργασίας τώρα!».

Στο Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας έσπευσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ η ΠΑΣΕΕΚ απαιτεί άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X