ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατέθεσε για τον πρώην Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος

Τρείς οι καταγγελίες που διερευνώνται εναντίον του πρώην ανώτερου κληρικού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου, κλήθηκε να δώσει κατάθεση ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σχετικά με τις καταγγελίες για διάπραξη σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, από πρώην ανώτερο κληρικό, ο οποίος διετέλεσε και Μητροπολίτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε ενώπιον των Αρχών την προηγούμενη βδομάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε για τρεις διαφορετικές καταγγελίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία και αφορούν όλες σεξουαλικής φύσεως αδικήματα που φέρεται να διέπραξε ο τέως Μητροπολίτης.

Η μια υπόθεση είναι αυτή που είχε αποκαλυφθεί από εκπομπή του καναλιού ΣΙΓΜΑ το 2011 και καταγγέλθηκε πρόσφατα επισήμως στις Αρχές και οι άλλες δύο αφορούν νέες καταγγελίες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο εν λόγω κληρικός που αποσύρθηκε, φέρεται να μην είναι σε θέση να δώσει κατάθεση στις Αρχές, ούτε να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία, εξαιτίας σοβαρότατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Η αστυνομία πάντως φέρεται να προχωρά σε διερεύνηση της υπόθεσης έχοντας τις πρώτες επαφές με άτομα που γνώριζαν το συμβάν και είχαν καλέσει και παλιότερα την παραπονούμενο να τα καταγγείλει στην αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση