ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Το techno πάρτι στο Αρμενομονάστηρο - Καταδίκη θρησκευτικών ηγετών

Οι θρησκευτικοί ηγέτες κάνουν λόγο για ασέβεια και βεβήλωση τόπων λατρείας και νεκροταφείων στην Κύπρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την αντίδραση των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου προκάλεσε πάρτι με ηλεκτρονική μουσική το οποίο διοργανώθηκε στο αρμενικό μοναστήρι Σουρπ Μαγκάρ (Αρμενομονάστηρο) στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Το techno πάρτι πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου του 2021 και συμμετείχαν δεκάδες νεαροί. Η εκδήλωση ηχογραφήθηκε και ανέβηκε στο YouTube στις 7 Απριλίου 2021.

 Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου με κοινή δήλωση καταδικάζουν τη χρήση του αρμενικού μοναστηριού.

Στη δήλωση οι θρησκευτικοί ηγέτες κάνουν λόγο για ασέβεια και βεβήλωση τόπων λατρείας και νεκροταφείων στην Κύπρο, ανεξάρτητα από την πρόθεση, τη θρησκεία, το δόγμα και την ονομασία.

Τονίζουν επίσης το αίτημά τους όπως όλοι αυτοί οι χώροι λατρείας τυγχάνουν σεβασμού και προστασίας από βανδαλισμούς, κακή χρήση και βεβήλωση.

Αναφέρουν πως η έλλειψη σεβασμού δημιουργεί πόνο, καλλιεργεί δυσπιστία και γίνεται εμπόδιο στην ειρηνική συνύπαρξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πάρτι οργανώθηκε από ομάδα προγραμματισμού εκδηλώσεων, που προφανώς οργανώνει και μεταδίδει ηλεκτρονικές μουσικές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών και πολιτιστικών τοποθεσιών.

Το Sourp Magar είναι ένα Αρμενικό Μοναστήρι του 11ου αιώνα, που ιδρύθηκε από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία στη μνήμη του Αγίου Μακαρίου. Είναι εγκαταλελειμμένο από το 1974 και χρήζει προστασίας, ανακαίνισης και πλήρους αποκατάστασης. Είναι το πιο σημαντικό μέρος λατρείας και προσκυνήματος για την αρμενική κοινότητα της Κύπρου και το μόνο Αρμενικό μοναστήρι στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι διαφορετικές απόψεις, που φέρεται να εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, έχουν αναζωπυρώσει τα σενάρια αποχώρησής του από την κυβέρνηση .

Χάθηκε προς την κάλπη το SafePass

Η καλή επιδημιολογική εικόνα και το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε εξωτερικούς χώρους
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ