ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καθαρίζουμε τον Ακάμα για 5η συνεχόμενη χρονιά

Και φέτος η εφημερίδα «Καθημερινή» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία με σύνθημα #Akamascleanup

Newsroom K

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά τον ετήσιο εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών του Ακάµα και σας θέλει μαζί της. Φέτος καθαρίζουμε τις παραλίες Blue Lagoon, Ακτή Αρναούτη, Fontana Amorosa και Αμφιθέατρο, ξεκινώντας από το λιμανάκι του Λατσιού, μπροστά από το Latsi Watersports Centre στις 11:00 το πρωί.

Στο βορειοδυτικό άκρο της Κύπρου, η χερσόνησος Ακάμα είναι μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, που εκτείνεται σε επιφάνεια 230 τ. χλμ. και προσφέρει δυνατότητες για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, κολύμπι και παρατήρηση πτηνών. Γι’ αυτό άλλωστε έχει γίνει από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ντόπιους και τουρίστες τα τελευταία χρόνια.

Η πρωτοβουλία της «Καθημερινής» για καθαρισμό της περιοχής ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, όταν ο Ακάμας βρισκόταν ουσιαστικά στα αζήτητα. Τις πρώτες χρονιές η εικόνα που αντίκριζαν οι εθελοντές ήταν αποκαρδιωτική με τόνους σκουπιδιών να βρίσκονται διάσπαρτα σε ένα από τα ωραιότερα τοπία του νησιού. Η συνέπεια της «Καθημερινής» σε συνδυασμό με τη βοήθεια των εθελοντών τα τελευταία χρόνια βελτίωσαν αισθητά την κατάσταση χωρίς όμως να σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι κατά την περσινή εκστρατεία #Akamascleanup μαζεύτηκε ένας τόνος σκουπιδιών από πέντε παραλίες του Ακάμα.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι χρόνο με τον χρόνο η προσέλευση των εθελοντών είναι μαζικότερη, με πολλά παιδιά να συμμετέχουν στη δράση. Η συμμετοχή των νεαρών εθελοντών είναι σημαντική, διότι πέραν από τη συγκέντρωση των σκουπιδιών, βασικός στόχος της εκστρατείας #Akamascleanup είναι και η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στις μικρότερες ηλικίες.

Αν θες και εσύ να είσαι μέλος της ομάδας #Akamascleanup δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή.

Δηλώσεις συµµετοχής και πληροφορίες
Ημερομηνία: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
SPPMEDIA τηλ. 22472472
Αναχώρηση λεωφορείων από τη Λευκωσία 08:30
Εκκίνηση καθαρισμού από το Latsi Watersports Centre 11:00

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση