ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ προς Άντρο: Προσπαθεί να υποβάλει αναληθείς εικόνες

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κάνει λόγω για διεθνή αναγνώριση για τις κινήσεις της Κυβέρνησης στην πανδημία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Σε μια περίοδο πρωτοφανή για την παγκόσμια κοινότητα, η μικρή Κύπρος αναγνωρίστηκε από τους πάντες ότι πέτυχε με τις ενέργειες της Κυβέρνησης και την καθοδήγηση των επιστημόνων, κάτι που υπερδυνάμεις δεν κατάφεραν, να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες και συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Παράλληλα σημείωσε πως «ο κ. Άντρος Κυπριανού, ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, παραγνωρίζοντας ακόμα και τη δήλωση της ίδιας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για την επιτυχία της χώρας μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, προσπαθεί να υποβάλει στον κυπριακό λαό αναληθείς εικόνες για γεγονότα που όλοι τα βιώσαμε μόλις πρόσφατα, ισχυριζόμενος ότι η Κυβέρνηση έδρασε αργά και υπό το κράτος δήθεν της κατακραυγής».

«Η Κυπριακή Κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες στην Ευρώπη που νωρίς, από τα μέσα του Γενάρη, άρχισε να λαμβάνει μέτρα για προστασία του συνόλου του κυπριακού λαού από τον κορωνοϊό και οι μόνες αντιδράσεις που υπήρξαν εναντίον αυτών των μέτρων ήταν από τον κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ», σημειώνει.

Επίσης αναφέρει πως «όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε την προσωρινή αναστολή τεσσάρων σημείων διέλευσης για να ασκεί αποτελεσματικότερο έλεγχο, αυτό το μέτρο βρήκε αντιμέτωπο τον κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ, τα στελέχη του οποίου, μάλιστα, καλούσαν και παρίσταντο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπου προπηλακίζονταν στρατιώτες. Ο κ. Κυπριανού εγκαλούσε την Κυβέρνηση για τα μέτρα που έπαιρνε, ζητώντας τάχα επιστημονική τεκμηρίωση, ενώ οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ κατήγγελλαν την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Αυτή ήταν η μόνη «κατακραυγή» που βίωσε ο κυπριακός λαός την περίοδο της πανδημίας, δηλαδή την παραφωνία του ΑΚΕΛ.
Ο κ. Κυπριανού παραγνωρίζει ότι ένας από τους λόγους επιτυχίας στον αγώνα της Κύπρου κατά της πανδημίας ήταν και τα δημόσια νοσηλευτήρια, για τα οποία ακόμα και σήμερα ο κ. Κυπριανού ισχυρίζεται ότι τάχα λόγω περικοπών παρουσίασαν εικόνα διάλυσης.
Την ίδια ώρα ψέγει τη νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη τα προηγούμενα χρόνια, που είναι πλέον καθ΄ομολογίαν αποδεκτό ότι είναι αυτή η συνετή πολιτική που δίδει τη δυνατότητα στο κράτος να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες στην οικονομία από την υγειονομική κρίση», σημειώνει

«Ο κ. Κυπριανού θέλησε σήμερα να μιλήσει για την επόμενη μέρα της πανδημίας και τις οικονομικές συνέπειες στον λαό μας ξεχνώντας ότι το κόμμα του αρνήθηκε να ψηφίσει την αναστολή των δόσεων των δανείων μέχρι τον Δεκέμβριο, για εννιά μήνες, με αστήρικτες δικαιολογίες, ενώ δεν αποδέχτηκε το πρώτο οικονομικό σχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνησή για την επανεκκίνησή της οικονομίας και με τη στάση του προκάλεσε τη μεγάλη καθυστέρηση που όλοι πιστοποίησαν.  Αν δεν υπήρχε η αποφασιστικότητα και η θέληση της Κυβέρνησης για να ξεπεραστούν οι πολιτικές δυσκολίες που προκάλεσε το ΑΚΕΛ δεν θα υπήρχε το δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους. Παρατηρούμε για ακόμα μια φορά το ΑΚΕΛ να υιοθετεί μηδενιστική αντιπολιτευτική πολιτική. Αφήνουμε τη στάση και συμπεριφορά του ΑΚΕΛ στην κρίση των πολιτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση